Stationsgebied: tramlijnen verbinden

Fase project
In uitvoering

Planning
Klaar juli 2022

In juli 2022 kunnen reizigers van het Utrecht Science Park een rechtstreekse tram nemen vanaf IJsselstein of Nieuwegein. De provincie Utrecht is bezig om beide tramlijnen in het stationsgebied te verbinden. Dan kunnen trams doorrijden van halte Utrecht Centraal Jaarbeursplein naar halte Utrecht Centraal Centrumzijde.

Wat gaan we doen?

  • We passen tussen oktober en december 2021 kruisingen aan en verlengen de tramhalte Jaarbeursplein. Passagiers kunnen daar dan ook goed in- en uitstappen.
  • Vanaf maart rijden de trams proefritten om alle trambestuurders en de verkeersleiding te laten wennen aan deze nieuwe route. Deze proefritten zijn vooral in het weekend.

Er komen langere trams dan die we nu hebben. Hierdoor vangen we de toekomstige groei van reizigers beter op. Ook wordt het reizen per tram sneller en makkelijker.

Wijziging taxiroute

Vanaf juli 2022 mogen taxi’s alleen vanuit de Binnenstad door de Leidseveertunnel rijden. Taxi’s mogen vanuit het Westplein niet door de Leidseveertunnel rijden, maar door de Daalsetunnel. Dit is vanwege de veiligheid. Lees meer op www.utrecht.nl/taxi.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
oktober-december 2021aanpassingen kruisingen en verlengen tramhalte jaarbeursplein
maart 2022

proefritten

juli 2022reizigers kunnen tram gebruiken

Hulp en contact Taxi

Telefoon

14 030

E-mail 

taxi@utrecht.nl