Verkeersprojecten ’t Goylaan: proef afgerond op kruispunt Linschotensingel/Scherpenburglaan

De proef op de Linschotensingel/Scherpenburglaan is afgerond. De verkeerslichten staan weer aan. We hebben de afgelopen periode voldoende informatie opgehaald, onder andere via camera’s.

Waarom de proef?

Sinds half januari knipperden de verkeerslichten op het kruispunt Linschotensingel/Scherpenburglaan. De proef had als doel ervoor te zorgen dat er geen opstoppingen meer zijn bij het voorrangsplein (de kruising bij de Constant Erzeijstraat op ’t Goylaan). De opstoppingen kwamen misschien door de verkeerslichten.

Er is actief gemonitord met camera’s en schouwen. Ook de oversteekbaarheid van de zijrichting voor langzaam verkeer is onderzocht.

Eerste resultaten doofproef Linschotensingel

Uit de monitoring blijkt dat de eerste resultaten positief zijn op het verminderen van de filevorming. De kruising kan het verkeer verwerken zonder hulp van de huidige verkeerslichten. Wel is een herinrichting van het kruispunt met de Linschotensingel nodig, om de kruising overzichtelijker te maken voor verkeersdeelnemers.

Hoe nu verder?

Na de definitieve rapportage eind augustus, brengen we het vervolg voor een toekomstige herinrichting van het kruispunt Linschotensingel in beeld.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Dan kunt u mailen naar goylaan@utrecht.nl. Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Hulp en contact ’t Goylaan

Telefoon

14 030

E-mail

goylaan@utrecht.nl