Verkeersprojecten Nieuw asfalt autoweg Het Zand

Fase project
In uitvoering

Planning
21 mei gereed

We starten maandag 18 mei met het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt op de autoweg Het Zand. Ook vervangen we de lussen van de verkeerslichten op de kruising van Het Zand met de Vleutensebaan. We verwachten dat de werkzaamheden donderdag 21 mei klaar zijn.

Wat gaan we doen?

De weg is op verschillende plaatsen in slechte staat. Daarom gaan we de weg opnieuw asfalteren. Afgelopen najaar hebben we al enkele zeer slechte stukken gerepareerd. Nu krijgt de hele weg een nieuwe laag asfalt. Daarna herstellen we de lussen van de verkeerslichten op de kruising van Het Zand en de Vleutensebaan. Een lus is een koperdraad in het wegdek die meet of er voertuigen voor het stoplicht staan.

Wat is de planning?

Door de maatregelen rondom het coronavirus is het erg rustig op de weg. Dit betekent dat de meeste werkzaamheden overdag kunnen plaatsvinden.  

Maandag 18 mei

We starten met het verwijderen van de oude bovenlaag. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken. Aansluitend maken we de weg schoon. De schoonmaakwagens hebben een piepsignaal wanneer zij achteruitrijden.

Dinsdag 19 mei

We brengen overdag geluidsreducerend asfalt aan. In de nacht worden de wegmarkeringen aangebracht. Deze werkzaamheden zijn geluidsarm.

Woensdag 20 mei

We herstellen de lussen van de verkeerslichten op de kruising van Het Zand - Vleutensebaan. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. Het autoverkeer kan met enige hinder doorrijden.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid?

De woningen, scholen en bedrijven blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Van maandag 18 mei tot en met dinsdag 19 mei is de weg afgesloten voor autoverkeer.

Auto’s

Auto’s worden omgeleid via de Parkzichtlaan. De tijdelijke route geven we aan met omleidingsborden.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden fietsen of lopen.

Openbaar vervoer

Kijk voor de omleidingsroutes van de bus op www.u-ov.info/reizen/omleidingen-en-verstoringen

Wat betekent dit voor parkeren?

Tijdens de werkzaamheden is parkeren op de plek van de werkzaamheden helaas niet mogelijk. We vragen u om tijdelijk op een andere plek te parkeren.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur