Veldhuizen, vernieuwen riool

Fase project
In voorbereiding

Geplande bouw
begin 2022 - eind 2022

Vanaf 17 januari 2022 vernieuwen van het tweede deel van het riool in Veldhuizen in de wijk Vleuten-De Meern. Het riool van nu is oud en aan het vervangen toe. De werkzaamheden duren ongeveer tot en met eind november 2022.

Wat gaan we doen?

De eerste fase van de rioolvervanging in de wijk is afgerond. We gaan nu in de Waver, Arne, Korne, Ziende, Geeuw, Tjonger, Groote Waard, IJsselmonde, Winkel en Rotte. het riool vervangen.

Bereikbaarheid en parkeren

Tijdens de werkzaamheden is de werkomgeving afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Dit geven we op tijd aan met borden. Voetgangers hebben wel doorgang. We zorgen altijd dat de straten bereikbaar blijven voor hulpdiensten in geval van noodsituaties. 

We werken telkens aan een stuk straat van 50 meter. De parkeerplekken op dat stuk zijn dan niet te gebruiken. We vragen u om uw auto ergens anders te parkeren.

Huisvuil

Tijdens de werkzaamheden in uw straat, kunt u uw huisvuil kwijt in een van de andere ondergrondse containers in de buurt. Voor kliko‚Äôs is er een tijdelijke verzamelplek. Dit geven we met een bord aan. De aannemer informeert u waar dit tijdelijke inzamelpunt komt. 

Stankoverlast

Na het vernieuwen van het riool kan er soms stank zijn in de woningen. Deze verdwijnt meestal na een aantal dagen. We doen er alles aan om de overlast zo min mogelijk te houden. Mocht u toch overlast hebben van de werkzaamheden, dan hopen wij op uw begrip.

Planning

De aannemer begint op maandag 17 januari 2021 met de werkzaamheden. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur. Het werk is in fases verdeeld. Elke fase duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Aannemer informeert bewoners wanneer het werk in een nieuwe fase (straat) begint. We beginnen in de Ziende vanaf huisnummer 10 tot en met de Geeuw. Daarna beginnen we in de Arne (aan de kant van huisnummer 35) richting Waver en de Korte (tot aan Winkel).

Na het vervangen van het riool, maken we de straat tijdelijk dicht. Daarna heeft de grond tijd nodig om in te zakken. Na een jaar komen we terug voor de definitieve bestrating. Bij slecht weer kan de planning uitlopen.

Wanneer doen we wat (voorlopige planning)?
WanneerWat
17 januari - 18 februari 2022De Ziende vanaf huisnummer 10 tot aan de Geeuw.
21 februari - 25 maart 2022De Geeuw en het hoekje om bij de Geeuw huisnummer 1 op de Angstel.
28 maart - 6 mei 2022Arne (aan de kant van huisnummer 35) tot aan de Waver.
9 - 27 mei 2022Waver.

 

Hulp en contact Veldhuizen, vernieuwen riool