Verkeersprojecten Vinkenburgstraat: opnieuw bestraten

Fase project
In uitvoering

Geplande uitvoering
februari/maart 2021

De Vinkenburgstraat krijgt nieuwe bestrating. Zo maken we de straat toegankelijker en fijner om op te lopen. Vanaf 1 april geniet u van de nieuwe inrichting.

Wat gaan we doen?

De Vinkenburgstraat is een belangrijke winkelstraat en verbinding tussen de Oudegracht en de Neude. De inrichting van de straat voldoet niet meer. Met de verschillende aanpassingen maken we de Vinkenburgstraat toegankelijker en fijner om op te lopen. De straat krijgt dezelfde uitstraling als de openbare ruimte rondom de Neude en het voormalige postkantoor. De tegels van het Nederlands Filmfestival die in de Vinkenburgstraat liggen, blijven aanwezig in de straat.

Met het opnieuw bestraten zorgen we voor:

  • een straat zonder hobbels in de bestrating en losliggende stenen, fijner om op te lopen
  • toegankelijkere gebouwen in de straat
  • minder opdruk van de boomwortels, ook zorgen we voor betere groeiomstandigheden rondom de bomen
  • 4 bankjes in de Vinkenburgstraat, in de buurt van de Neudeflat

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de straat tijdelijk minder goed bereikbaar en kan er overlast zijn voor bewoners, ondernemers en voorbijgangers. Gaan de winkels en horeca tijdens de werkzaamheden open? Dan overleggen we met de ondernemers hoe we kunnen helpen bij de bereikbaarheid van hun winkels.

Fietsers en voetgangers

Tijdens de werkzaamheden is de Vinkenburgstraat voor voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand) bereikbaar. Minimaal vanuit 1 richting.

Bevoorrading

De aannemer benadert ondernemers en bedrijven in de straat over de toegankelijkheid en bevoorrading.

Huishoudelijk afval

Is de straat voor uw deur opengebroken? Wilt u dan uw huisvuil op de inzameldagen op de hoek van de straat aanbieden, waar de ophaaldienst bij kan komen. Voor bedrijfsafval van ondernemers uit de Vinkenburgstraat blijft de locatie in de Drakenburgstraat bereikbaar.

Planning
WanneerWat
8 februaribegin werkzaamheden
31 maarteinde werkzaamheden

Hulp en contact Vinkenburgstraat

Telefoon

14 030

E-mail

centrum@utrecht.nl