Verkeersprojecten Werkzaamheden Voorstraat en Wittevrouwenstraat

In mei 2020 starten we met het opnieuw inrichten van de Voorstraat en Wittevrouwenstraat. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 8 maanden.

Bomen

We moeten enkele bomen verplaatsen voor de herinrichting van de Voorstraat en de Wittevrouwenstraat. Bomen mogen alleen worden verplant in de periode tussen half november en eind maart. Daarom verplaatsen we de bomen op 25 en 26 maart als voorbreiding op de werkzaamheden die begin mei plaatsvinden.

Uiterlijk half november 2020 zijn de Voorstraat en Wittevrouwenstraat weer open voor doorgaand verkeer. De herinrichting van de Wijde Begijnestraat volgt nadat de Voorstraat en Wittevrouwenstraat klaar zijn.

Overlast en omleidingen

We zetten in op een zo kort mogelijke periode van overlast (ruim 6 maanden) voor fietsers. Tijdens de uitvoering sluiten we steeds een stuk van de straat af. We leiden fietsers, auto’s en bevoorradingsverkeer om. Voetgangers kunnen wel gewoon op de stoep lopen.

We verwachten dat veel fietsers de Lange Jansstraat en Nobelstraat gaan gebruiken tijdens de afsluitingen. Om zoveel mogelijk drukte van fietsers in deze straten te voorkomen, bereiden we meerdere korte omleidingsroutes voor rondom de Voorstraat. Dat doen we via de St.- Jacobstraat en de Loeff Berchmakerstraat.

In de eerste weken van de werkzaamheden zetten we verkeersregelaars in. Zij ondersteunen fietsers met het oversteken op de busbaan.

Hoeft u niet op de Voorstraat of de Wittevrouwenstraat te zijn, maar fietst u er wel vaak doorheen? Dan moedigen we u aan om een andere route te kiezen. Deze omleidingsborden staan op verschillende fietsroutes rond de Voorstraat en Wittevrouwenstraat. Zo ziet u op tijd dat u kunt omfietsen.

Planning

Bekijk de planning in grote lijnen

Informatie over de exacte planning van de herinrichting en volgorde van werken, omleidingsroutes en andere praktische informatie ontvangen omwonenden een paar weken voor de start van het werk.

Wat is er al gebeurd?

Op 24 januari 2020 is de Raadsbrief Herinrichting Voorstraat-Wittevrouwenstraat gepubliceerd.

Hulp en contact Herinrichting Voorstraat en Wittevrouwenstraat

Uw mening