Westraven-zuid: nieuw asfalt

Fase project:
in uitvoering

Planning:
1 tot en met 26 juli

Er komt nieuw asfalt op de Winthontlaan, de Liesboschbrug, de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan op bedrijventerrein Westraven-zuid.

Wat gaan we doen?

Het asfalt is op verschillende plekken aan vervanging toe. We verwijderen het oude asfalt en brengen op deze plekken nieuw asfalt aan. Ook passen we de 2 oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers aan. Zo worden ze veiliger. Daarnaast doen we onderhoud aan de Liesboschbrug.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli van 6.00 uur tot 19.00 uur

Winthontlaan - We vervangen het asfalt op de Winthontlaan, vanaf de kruising Mauritiuslaan tot de kruising Noordersluis/Liesboschbrug. We passen ook de oversteekplaats bij de Mauritiuslaan aan. De Winthontlaan is afgesloten voor doorgaand verkeer.

maandag 8 juli tot en met zondag 21 juli van 0.00 uur tot 23.59 uur

Liesboschbrug en kruispunt - We vervangen het asfalt op de kruising Noordersluis/Liesboschbrug. Daarnaast passen we de oversteekplaats op deze kruising aan. We werken ook aan de Liesboschbrug. De kruising en de brug zijn afgesloten voor al het verkeer.

maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli van 6.00 uurtot 19.00 uur

Noordersluis, Oeverpad en Gelderlantlaan - We vervangen het asfalt vanaf de kruising Noordersluis/Liesboschbrug tot en met de Gelderlantlaan. De Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan zijn afgesloten voor verkeer.

Omleidingen en overlast

  • 1 juli tot en met 21 juli: voor bestemmingsverkeer is de Winthontlaan, de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan alleen bereikbaar via de Liesboschbrug.
  • 8 juli tot en met 21 juli : voor bestemmingsverkeer is de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan bereikbaar via het terrein van Q-buzz (bewaakte toegangspoort aan de Griffioenlaan). Voor bestemmingsverkeer is de Winthontlaan bereikbaar via de Mauritiuslaan. U kan niet langs de kruising Noordersluis/Liesboschbrug en de brug.
  • 22 juli tot en met 26 juli: voor bestemmingsverkeer zijn de Noordersluis, het Oeverpad en de Gelderlantlaan beperkt bereikbaar. Bestemmingsverkeer leiden we als dat nodig is omgeleid via het terrein van Q-buzz (bewaakte toegangspoort aan de Griffioenlaan).

Probeer tijdens de wegwerkzaamheden buiten de spits te reizen of de fiets te nemen. Of probeer vaker thuis te werken als dat kan.

Omwonenden

Het werk kan voor overlast zorgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om geluidsoverlast en trillingen. In fase 2 is dat ook in de avond en nacht.

Fietsen en lopen

U fietst en loopt tijdelijk via het voetpad langs de A12. Fietst u tussen Utrecht en Nieuwegein? Dan kunt u het beste fietsen via de Socratesbrug en Hoograven. Volg de borden om veilig naar uw bestemming te reizen.

Auto

We leiden auto's om. De verkeersknip bij de Liesbosch staat omlaag tijdens werkzaamheden in fase 1 en 2. Ondernemers en bewoners aan de Noordersluis leiden we tijdens fase 2 en 3 om. Dat gaat via het terrein van Q-Buzz (bewaakte toegang).

Openbaar vervoer

Lijnbussen en de tram blijven rijden. Het advies tijdens de afsluiting van de Liesboschbrug is:

  • gebruik tramhalte Kanaleneiland-zuid  
  • neem de bus, halte Kastelenplantsoen – buslijn 1 en halte Liesbosch – buslijn 47.

Hulp en contact Wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Wijkwethouder

Dennis de Vries
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag