Activiteiten stadskantoor Eerder in het stadskantoor


Houten stadsgezichten van Sjoerd Vonk | 5 februari t/m 1 maart 2018

De Utrechtse kunstenaar Sjoerd Vonk werkt al 5 jaar met hout. Aanleiding voor de presentatie van 5 van zijn houten stadsgezichten. Sjoerd Vonk maakt sinds 2013 houten 3D panelen, met onderwerpen variërend van wereldkaarten tot stadsgezichten. Zijn gestileerde weergaven van de Oudegracht, de Domkerk, de Domtoren, de Munt en het Centraal Station kregen van Vonk elk een woord mee.
Fototentoonstelling 'Weer toekomst' | 4 t/m 31 januari 2018

De Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF spant zich al 70 jaar in voor de integratie van vluchtelingen via studie en werk. Aanleiding voor de tentoonstelling “Weer toekomst!”. Met foto’s van de voormalig Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat.


Voorstelling theatergroep SPACE 'SOS Earth – 99% weerbaar' 17 en 19 oktober

Wat, als de plekken waar je je altijd veilig voelde, over niet al te lange tijd niet meer bestaan? Hoe kun je je het beste voorbereiden op het vertrek vanaf de moederplaneet? Hoe neem je afscheid en wat neem je mee? Kun je je elders weer thuis voelen?

SPACE (in samenwerking met theater Kikker) nam je in een muzikale vertelling mee op reis naar Mars, waar we samen de eerste modelkolonie zullen stichten. Los van de aarde moeten we een nieuwe stap in onze ontwikkeling zetten. Ons overleven staat immers op het spel.


Expositie 'Utrecht, stad van iedereen' | 17 september t/m 27 december 2017

330.000 mensen met 170 nationaliteiten wonen en werken in Utrecht en maken de stad. Ook op het gebied van kunst. Dat blijkt uit de expositie 'Utrecht, stad van iedereen' met werk van Utrechtse kunstenaars in het Stadskantoor.


Foto's van Festival Of Older People| 17 juli t/m 26 oktober 2017

Tijdens het Festival of Older People is er aandacht voor ouderen en hun actieve deelname aan cultuur en samenleving. In het stadskantoor is er een tentoonstelling van portretten van ouderen. Deze zijn gemaakt en bewerkt door kunstenaars Martijn Crowe, Ronald Merkesteijn en Peter Klashorst.


Gaudeamus Muziekweek | 6 t/m 10 september 2017

Tijdens Gaudeamus Muziekweek stond Utrecht in het teken van de nieuwste muziek van young music pioneers. Een belangrijk onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek is de uitreiking van de Gaudeamus Award, een aanmoedigingsprijs voor componisten tot en met 30 jaar.


Utrecht Science Cube | 8 augustus t/m 7 september 2017

Het Utrecht Science Park gaat uitbreiden. Komende twee jaar zijn er verschillende bouwprojecten. Bijvoorbeeld de aanleg van de tramlijn en nieuwbouw. Informatie over de bouwprojecten was afgebeeld op de Utrecht Science Cube in het Stadskantoor.


Post-Fossil City - 10 keer de stad zonder olie | 15 juni t/m 1 september 2017

Hoe zorgt Utrecht ervoor om een gezonde, groene en slimme stad te zijn en te blijven. En welke nieuwe oplossingen zoekt de stad hiervoor? Tien creatieve ideeën over een toekomst zonder kolen, olie en gas.


Sportzomer in Utrecht | 1 juni tot en met 4 augustus 2017

Informatie en leuke weetjes over vrouwenvoetbal en atletiek en over de Utrechtse sporthistorie. Bijvoorbeeld over de Singelloop, de Varsity en stadion Galgenwaard.


Oud en nieuw Panorama van Utrecht | 16 mei t/m 8 juni 2017

Het oude en nieuwe panorama laten zien hoe de binnenstad van Utrecht in 159 jaar veranderde. Het nieuwe Panorama van Utrecht is gemaakt door tekenaars van De Inktpot. Het is een meterslange tekening van het zicht op de binnenstad van Utrecht, gezien vanaf de singels. De uiteinden van de tekening sluiten weer op elkaar aan. De originele versie uit 1859 van Jan Bos en de nieuwe versie staan op dezelfde maat boven elkaar. Daardoor is goed te zien hoe de stad veranderd is in anderhalve eeuw.


Welcome 2 my World - Eindexamenwerk Weekendschool | 8 t/m 31 mei 2017

Wat wil ik dat de buitenwereld van mij weet? In het derde jaar gingen 25 leerlingen met deze vraag aan de slag. Dat deden zij in het vak ‘Welcome 2 my world’. Met dit vak sluiten zij de weekendschool af. Met 25 persoonlijk portretten en toespraken geven zij een kijkje in hun leefwereld. Elke zondag komen 100 jongeren uit Overvecht en Zuilen tussen de 10 en 14 jaar naar IMC Weekendschool. Op de weekendschool nemen professionals de leerlingen mee in hun beroep.


Het Stijljaar 1 februari t/m 31 mei 2017

Bekende kunstenaars van de beweging de Stijl waren bijvoorbeeld Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Studenten van Nimeto bouwden 4 beroemde meubelontwerpen van Rietveld na. Daarna decoreerden zij de meubels. De 16 mooiste meubels zijn tentoongesteld.


Inktpot in Stijl | 31 januari t/m 30 mei 2017

Het is 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. De tentoonstelling laat zien hoe de Utrechtse tekenaars van De Inktpot zich lieten zich inspireren door de kunstenaars van De Stijl. Tekeningen, foto’s, strips, schilderijen en schetsen van Brigida Almeida, Matt Baaij, Niels Bongers, Wilma van den Bosch, Barthel Brussee, Herman Goedendorp, Ronald van der Heide, Albo Helm, Toni Helm, Niels de Hoog, Pascal Oost en Joshua Peeters.


Hartje Stad: verhalen over liefde in beeld & audio | 10 maart t/m 27 april 2017

Journalist Babette Rijkhoff en fotograaf Janneke Aronson houden van liefde. Geen zoetgevooisde Hollywood romantiek, maar schurende verhalen. Ze maakten vier Utrechtse liefdesverhalen in beeld en audio. De verhalen waren te zien en te beluisteren in het stadskantoor.


Utrechtse stadsgezichten uit DUIC | 10 maart t/m 27 april 2017

De Utrechtse Internet Courant (DUIC) bestaat vijf jaar. Fotografen Robert Oosterbroek en Renzo Gerritsen fotografeerden in deze periode vele stadsgezichten en een selectie was te zien in het stadskantoor.


Oudere tentoonstellingen

Kijk voor oudere tentoonstellingen in ons webarchief.