Activiteiten stadskantoor Eerder in het stadskantoor


Fotoserie 'Leve de man van de SRV' van Fleur Wiersma | 4 september t/m 30 september 2018

De Utrechtse fotograaf Fleur Wiersma won in 2018 met haar fotoserie 'Leve de man van de SRV' de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie Nieuws Regio.  


Tentoonstelling 'Grafiek' van Marco de Vente | 3 juli t/m 30 augustus 2018

De Utrechtse kunstenaar Marco de Vente exposeerde met een overzicht van zijn werk van de afgelopen 5 jaar, met etsen, hout- en linosneden en grafiet tekeningen.


Expositie 'Utrecht verandert' | 17 januari t/m 29 augustus 2018

Utrecht van een kleine nederzetting in de Romeinse tijd tot de bruisende kennisstad van nu. Een impressie over hoe onze stad in de loop van de tijd groeide, hoe het leven van Utrechters veranderde en hoe we er - ook in de toekomst - samen voor zorgen dat we prettig wonen, werken én verblijven in een gezonde stad.


Fototentoonstelling 'In de Wolken' | 29 mei t/m 28 juni 2018

Discotheek De Roze Wolk en café De Wolkenkrabber waren van 1982 tot 2006 dé roze uitgaansgelegenheden van Utrecht. Binnenkort verschijnt een boek over deze periode. Velen vonden daar de liefde van hun leven. Martijn Gijsbertsen fotografeerde deze ‘Wolkenparen’. De tentoonstelling 'In de Wolken' laat een selectie zien van deze portretten.


Fotoreportage 'Hart voor mijn buurt' | 2 t/m 24 mei 2018

De expositie 'Hart voor mijn buurt' laat ontmoetingen zien van ROC studenten met Utrechters die zich inzetten voor hun buurt. Hoe vergroten zij met hun inzet het sociale geluk in hun wijk? Resultaat: een fotoreportage, gemaakt door deze jongeren en Stichting Turning Point.


Portrettenserie 'Uit het hart, in het oog' | 4 t/m 26 april 2018

Met de portrettenserie ‘Uit het hart, in het oog’ laat de Utrechtse fotograaf Iris Tasseron zien wat Utrechters beweegt. Wat schuilt er achter hun gezicht? Welke passies? Welke verhalen? Met een portret-estafette als resultaat.


Fototentoonstelling 'De gezichten van …' | 6 t/m 29 maart 2018

Een plek om een geliefde te gedenken. Een park om in alle rust een wandeling te maken. De 4 algemene begraafplaatsen van Utrecht gaan niet alleen maar over rouw en verlies. Er zijn zo veel elementen waarover u zich kunt verwonderen op begraafplaatsen Soestbergen, Kovelswade, Tolsteeg en Daelwijck. De fototentoonstelling ‘De gezichten van …’ geeft een impressie van wat deze begraafplaatsen te bieden hebben.


Houten stadsgezichten van Sjoerd Vonk | 5 februari t/m 1 maart 2018

De Utrechtse kunstenaar Sjoerd Vonk werkt al 5 jaar met hout. Aanleiding voor de presentatie van 5 van zijn houten stadsgezichten. Sjoerd Vonk maakt sinds 2013 houten 3D panelen, met onderwerpen variërend van wereldkaarten tot stadsgezichten. Zijn gestileerde weergaven van de Oudegracht, de Domkerk, de Domtoren, de Munt en het Centraal Station kregen van Vonk elk een woord mee.


Fototentoonstelling 'Weer toekomst' | 4 t/m 31 januari 2018

De Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF spant zich al 70 jaar in voor de integratie van vluchtelingen via studie en werk. Aanleiding voor de tentoonstelling “Weer toekomst!”. Met foto’s van de voormalig Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat.


Voorstelling theatergroep SPACE 'SOS Earth – 99% weerbaar' 17 en 19 oktober 2017

Wat, als de plekken waar je je altijd veilig voelde, over niet al te lange tijd niet meer bestaan? Hoe kun je je het beste voorbereiden op het vertrek vanaf de moederplaneet? Hoe neem je afscheid en wat neem je mee? Kun je je elders weer thuis voelen?

SPACE (in samenwerking met theater Kikker) nam je in een muzikale vertelling mee op reis naar Mars, waar we samen de eerste modelkolonie zullen stichten. Los van de aarde moeten we een nieuwe stap in onze ontwikkeling zetten. Ons overleven staat immers op het spel.


Expositie 'Utrecht, stad van iedereen' | 17 september t/m 27 december 2017

330.000 mensen met 170 nationaliteiten wonen en werken in Utrecht en maken de stad. Ook op het gebied van kunst. Dat blijkt uit de expositie 'Utrecht, stad van iedereen' met werk van Utrechtse kunstenaars in het Stadskantoor.


Oudere tentoonstellingen

Kijk voor oudere tentoonstellingen in ons webarchief.

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur