Activiteiten stadskantoor Fotoserie 'Leve de man van de SRV' - Foto’s van Fleur Wiersma

De Utrechtse fotograaf Fleur Wiersma won in 2018 met haar fotoserie 'Leve de man van de SRV' de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie Nieuws Regio. In september zijn deze foto’s te zien op de eerste etage van het Stadskantoor.

De SRV-wagen: een rijdende supermarkt, bekend uit de jaren zeventig toen er ruim 2.000 rondreden door het land. De meesten verdwenen uit het straatbeeld, maar SRV-man Erik van Haren uit Groenekan rijdt al meer dan 30 jaar zijn vaste route door de stad Utrecht en omgeving. De Utrechtse fotograaf Fleur Wiersma reed in 2017 – al fotograferend - meerdere malen met hem mee en won met deze serie in 2018 de tweede prijs Zilveren Camera in de categorie Nieuws Regio. Wiersma vertelt:

“Zijn vaste klanten zijn blij met hem. De SRV-man is er bij weer en ontij, ontcijfert probleemloos handgeschreven boodschappenlijstjes en brengt de boodschappen thuis. Bovendien heeft de SRV-man altijd tijd voor een praatje.”

Over Fleur Wiersma

Fleur Wiersma is in december 2006 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Haar werk bestaat zowel uit langlopende fotografie projecten als ook uit korte reportages en straatfotografie.

www.fleurwiersma.nl

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door X11, School voor media en vormgeving.

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: eerste etage Stadskantoor (Stadsplateau 1)
  • Wanneer: van dinsdag 4 september tot en met vrijdag 28 september 2018
mensen in de boodschappenbus

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur