Activiteiten stadskantoor Fototentoonstelling 'De gezichten van...'

Een plek om een geliefde te gedenken. Een park om in alle rust een wandeling te maken. De 4 algemene begraafplaatsen van Utrecht gaan niet alleen maar over rouw en verlies. Er zijn zo veel elementen waarover u zich kunt verwonderen op begraafplaatsen Soestbergen, Kovelswade, Tolsteeg en Daelwijck. De fototentoonstelling ‘De gezichten van …’ geeft een impressie van wat deze begraafplaatsen te bieden hebben.

Meer dan begraven

Denk je aan een begraafplaats, dan denk je eerst aan een plek om een overledene te begraven. Maar niet iedereen weet wat er nog meer schuilt achter de hekken en bomen van deze plaatsen. Bijvoorbeeld de bijzondere ring van graven, de ‘Ring van Zocher’ op Soestbergen. Of het Islamitische deel op Kovelswade, waar alle gaven richting het oosten zijn gericht. En wist u dat er een urnentuin is op Tolsteeg? Dat er op Daelwijck een speciaal kunstwerk is waar bezoekers een briefje kunnen achterlaten voor hun overleden geliefden?

Over de tentoonstelling

Met deze tentoonstelling nemen we u mee over de 4 algemene Utrechtse begraafplaatsen. De tentoonstelling toont foto’s van 4 fotografen: Ryan van Leeuwen, Andre Russcher, Robert Oosterbroek en Ad Schippers (medewerker begraafplaatsen). De tentoonstelling geeft een glimp van al het moois dat de begraafplaatsen te bieden hebben, waar kunst en natuur elkaar ontmoeten. En natuurlijk nodigen we u uit om ook eens in het echt over de paden te lopen!

Foto: Ryan van Leeuwen
Foto: Robert Oosterbroek
Foto: Ryan van Leeuwen

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: 1e etage van het stadskantoor (Stadsplateau 1)
  • Wanneer: dinsdag 6 maart tot en met donderdag 29 maart 2018

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur