Activiteiten stadskantoor Hart voor mijn buurt

De expositie 'Hart voor mijn buurt' laat ontmoetingen zien van ROC studenten met Utrechters die zich inzetten voor hun buurt. Hoe vergroten zij met hun inzet het sociale geluk in hun wijk? Resultaat: een fotoreportage, gemaakt door deze jongeren en Stichting Turning Point.

Verbinding in de wijk

Afgelopen maanden trokken ROC studenten door verschillende buurten van Utrecht. Zij ontmoetten bewoners die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt en hun buren. Ze vonden hartverwarmende verhalen en inspirerende mensen die zorgen voor verbinding in de wijk. Zo kregen zij een goed beeld van wat het sociale geluk en de verbinding in een buurt kan vergroten en waar de behoeften van bewoners liggen.

En wat blijkt: contact met buren, een gevoel van veiligheid en sociale verbondenheid zijn van groot belang voor het geluk in de buurt.

De meest bijzondere ontmoetingen zijn door Stichting Turning Point samen met deze jongeren vastgelegd in een fotoreportage.

Links op de foto: Eline helpt elke dinsdagochtend bij de tuinen van Park Transwijk in Utrecht, waar groente wordt verbouwd en mensen samenkomen.

Rechts op de foto: Safia (student Dienstverlener Zorg & Welzijn, ROC): "Ik word hier echt enthousiast van. Deze tuin doet me denken aan de tijd dat ik in Marokko bij mijn familie op hun land was. Als ik vrijwilligerswerk zou doen, zou ik dit doen. Je bent bezig met de natuur, mensen en met lekker vers eten".

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: begane grond in het stadskantoor
  • Wanneer: woensdag 2 mei tot donderdag 24 mei 2018.

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur