Activiteiten stadskantoor Portrettenserie ‘Uit het hart, in het oog’

Portrettenserie 'Uit het hart, in het oog'

Met de portrettenserie ‘Uit het hart, in het oog’ laat de Utrechtse fotograaf Iris Tasseron zien wat Utrechters beweegt. Wat schuilt er achter hun gezicht? Welke passies? Welke verhalen? Met een portret-estafette als resultaat. Nu te zien in het Stadskantoor.

Portret-estafette

Het eerste portret in de reeks maakte Iris Tasseron van een gepassioneerd tuinierende burgemeester Jan van Zanen. Hij gaf vervolgens het stokje door aan een volgende Utrechter: Dwight van van de Vijver van de politie en zo ontstond een portret-estafette.

Zoals Tasseron stelt: “Ik kwam op het idee tijdens het maken van portretfoto's, omdat er veel meer schuilt achter het gezicht van een geportretteerde. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Door voor deze vorm te kiezen wordt het portret meer een persoonlijk verhaal van de geportretteerde en durven zij zich te laten zien. Zo laat ik me leiden en ontmoet steeds weer nieuwe mensen om te fotograferen. Deze portretten laten je kennismaken met Utrechters zoals ze zijn, zoals Trijnet van Haaren van het Openbaar Ministerie, Ineke Jenniskens van het Leger de Heils, Nick Mok van het Leger des Heils, Nick Vos als gymleraar en productontwerper Bram de Rooij. Allemaal mensen met een band met Utrecht.” Tasseron zet de serie voort op internet: www.iristasseronfotografie.nl.

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: eerste etage van het stadskantoor (Stadsplateau 1)
  • Wanneer: woensdag 4 april tot donderdag 26 april 2018 
Burgemeester Jan van Zanen houdt een foto voor zijn gezicht. Op die foto is hij aan het tuinieren.
Jan van Zanen: “De liefde voor de tuin heb ik van mijn moeder (net als voor zee en strand overigens). Gras maaien, dode bloemetjes plukken, wieden, straatje maken, beetje zaaien,  ik vind het allemaal heerlijk om te doen. Het ontspant, maakt m’n hoofd leeg, levert ideeën op. Ik geniet na afloop eindeloos van de net- en schoonheid in en van de tuin. Wandel er doorheen. Heerlijk.” 
Ineke Jenniskens houdt een foto voor haar hoofd. Op de foto zit zij op de fiets.
Ineke Jenniskens (Leger des Heils)

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur