Vrije tijd Expositie 'Maak Utrecht Groener'

Wat kunt u doen om Utrecht groener te maken? De expositie ‘Maak Utrecht Groener’ geeft u handige en simpele tips, laat werk zien van Utrechtse kunstenaars die met Utrechtse natuur bezig zijn en laat een selectie zien van allerlei groene initiatieven voor en door de stad.

Voorbeelden

Wilt u iets doen aan insectensterfte in de stad? Wilt u uw wijk een minder versteende uitstraling geven? Of zorgen dat het niet zo heet wordt in uw straat? Natte voeten voor uw deur in de toekomst voorkomen? Laat u dan enthousiast maken door voorbeelden die makkelijk uitvoerbaar zijn voor iedereen; simpele aanpassingen in uw huishouden, uw eigen tuin of de stoep onder uw raam. Want zelfs uw kleinste bijdrage kan al een groots Groen verschil maken.

Kunstenaars

Hoe de Utrechtse natuur ook kunstenaars inspireert, kunt u lezen in de gedichten van het Utrechts Stadsdichtersgilde en bekijken in het werk van Tafelboom, Udo Prinsen, Harry Smittenberg en JanIsDeMan. De vitrinekast laat design zien van stadshout uit 2 steden. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen Utrechtse ontwerpers en ontwerpers uit de Amerikaanse stad Portland.  

Samen

Ongeveer 60% van de grond in Utrecht is van inwoners en bedrijven. Daarom is het belangrijk dat we samen (gemeente, inwoners en bedrijven) aan de slag gaan om Utrecht groener en gezonder te maken.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan deze expositie?

Stuur uw foto in van uw favoriete Utrechtse groen. Een favoriete boom, de speelweide in uw wijk, langs de waterkant, in het park of gewoon de achtertuin, alles mag! Zet uw naam op de foto, noem de plek in de stad en stuur uw foto naar podiumvandestad@utrecht.nl. Inzenden kan tot en met 29 augustus. Grote kans dat uw foto onderdeel wordt van de expositie 'Maak Utrecht Groener'. U krijgt een e-mail als we uw foto hebben ontvangen. We gebruiken de foto alleen voor deze expositie. Daarna gooien we deze weg. Foto’s ontvangen we graag in hoge resolutie.

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: ontvangsthal in het stadskantoor
  • Wanneer: woensdag 13 maart tot en met donderdag 5 september

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur