Fototentoonstelling 'Utrecht, twee gezichten' van Ben de Vries

De Utrechtse fotograaf Ben de Vries observeert met zijn camera de verschillende bouwstijlen van Utrecht. Hij richt zijn camera op gebouwen uit de 16e en 17e eeuw en op de moderne architectuur. Hij bewerkt zijn foto’s digitaal tot schilderachtige weergaven van de stad. In deze tentoonstelling ziet u een veelzijdige selectie van zijn werk.

Contrast tussen eeuwenoud en modern Utrecht

Deze tentoonstelling laat 2 tegengestelde kanten van Utrecht zien: de oude en nieuwe architectuur. Aan de ene kant van de ruimte hangen de foto’s van de zeer recente moderne architectuur in de stad en aan de andere kant de foto’s van 16e en 17e-eeuwse gebouwen. Ze zijn letterlijk tegenover elkaar tentoongesteld waardoor het contrast tussen de bouwstijlen wordt versterkt.

De foto’s van de moderne architectuur hebben een extra dimensie gekregen doordat zij losgemaakt zijn van hun directe omgeving en een schilderijlijst hebben gekregen. Hiermee wordt ook de link naar de foto’s met de historische afbeeldingen gelegd. Als knipoog is bij de moderne architectuur een kleine, surrealistische, twist toegevoegd.

De foto’s laten een verschil in tijd van honderden jaren zien en toch zijn alle locaties op 1 enkele dag te bezoeken. Utrecht is een eeuwenoude en tegelijk moderne stad. De verschillende bouwstijlen tonen ook de ontwikkeling van de stad in de loop van de eeuwen. Herkent u alle hier getoonde gebouwen in de stad?

Meer weten over Ben de Vries

Zie zijn website www.bendevries.exto.nl of mail hem op bendevriesart@gmail.com

Toegang tentoonstelling

  • Kosten: gratis
  • Waar: tijdens openingstijden van het stadskantoor (Stadsplateau 1), eerste verdieping
  • Wanneer: vrijdag 31 mei tot en met dinsdag 2 juli 2024

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur