Vrije tijd Fototentoonstelling 'Vrij Rollen' in het stadskantoor

Van 7 tot en met 11 oktober 2019 is de Week van de Toegankelijkheid. Aanleiding voor de fototentoonstelling 'Vrij Rollen' in het stadskantoor. De tentoonstelling toont door Utrechters ingezonden foto's van goede en slechte voorbeelden van toegankelijkheid in Utrecht.

Andrea Schouw-Naphegyi, Taco Nijhoff en Johan Hahn zetten zich in voor bewustwording van het thema (on)toegankelijkheid in de openbare ruimte. Ze organiseerden een fotowedstrijd ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Leidsche Rijn. De expositie is hiervan het resultaat en toont de ontoegankelijke situaties, maar ook situaties waarin het juist wel goed gaat.

Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Voor bijna 20 procent van de mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Ze stoten op hindernissen die hun meedoen belemmeren. Denk daarbij aan mensen in een rolstoel, achter een rollator, in een scootmobiel of achter een kinderwagen. Voor hen is de bebouwde omgeving vaak minder toegankelijk dan zij zich zouden wensen.

Lees meer over de Week van de Toegankelijkheid

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: eerste verdieping in het stadskantoor
  • Wanneer: 7 tot en met 30 oktober 2019

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur

Uw mening