Vrije tijd Jubileumtentoonstelling Alliance Française Utrecht

De Alliance Française Utrecht viert deze maand haar 125-jarig jubileum. Daarom organiseert Océane Dorange een fototentoonstelling met verrassende portretten van Franse Utrechters.

Alliance Française Utrecht

125 jaar geleden, op 14 november 1894, kwam een aantal Utrechtse notabelen bijeen. Dat deden zij in het toenmalige Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen aan de Mariaplaats. Francofielen, die de Franse taal en cultuur in Utrecht willen bevorderen. Volgens de lokale pers worden meteen al 199 Utrechters lid van de vereniging: “zoowel dames als heeren”.
125 Jaar later organiseert deze Utrechtse vereniging nog steeds cursussen in de Franse taal en literatuur, culturele activiteiten, reizen en “cafés français”.

Over Océane Dorange

Océane Dorange is geboren in de Franse Alpen en woont sinds 2007 in Nederland. Naast fotografe is ze ook schrijfster en houdt ze een blog bij. Daarin vertelt ze over “mijn leven als Française die niet meer helemaal Frans is maar die ook nooit Nederlands zal worden. Een leven tussen 2 werelden.” Haar portretten in het stadskantoor laten de diversiteit zien van de Franse gemeenschap in Utrecht.

Programma

Het programma van het 125-jarig jubileum bestaat uit de fototentoonstelling en een symposium op 14 november.

Meer informatie over het programma
Meer informatie over Océane Dorange

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: eerste verdieping van het stadskantoor
  • Wanneer: maandag 4 tot en met woensdag 27 november

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur

Uw mening