Vrije tijd Kunstinstallatie 'The Garbage Shop'

De Utrechtse beeldend kunstenaar Janneke Kornet liet zich in haar project 'The Garbage Shop' inspireren door straatafval. In deze kunstinstallatie geeft Kornet het afval een tweede leven en voedt ze de dialoog over hergebruik en ons weggooigedrag. Nu te zien op de eerste etage van het Stadskantoor.

Wat laat de kunstenaar zien?

In The Garbage Shop toont Janneke Kornet een verzameling producten die zij maakte van afval, verzameld tijdens de Plogging Run na afloop van de Utrecht Canal Pride 2019. Sommige producten, zoals de serie Spa Reine, zijn door Kornet minutieus gereinigd en gerestaureerd en refereren volgens de maker aan 'het vorige leven dat deze verpakkingen hadden als marketingonderdeel van het product'.

Er zijn ook nieuwe producten die Kornet ontwikkelde uit afval, zoals Sweet Micro Confetti. Kornet vertelt: "Deze confetti is gemaakt van op straat gevonden snoeppapiertjes. Wanneer dit plastic niet was opgeraapt zou het zijn opgenomen in de natuur, waar het uiteenvalt in microplastics. Microplastics worden gedefinieerd als plastic deeltjes van 5 mm of kleiner, precies het formaat van 1 confetti."

Het monumentale werk '5 Gyres' toont een wereldkaart waarop te zien is op welke plekken in de oceanen ons plastic afval zich ophoopt. De Top 20 van de meest vervuilende rivieren zijn op deze kaart geborduurd.

Meer informatie op www.jannekekornet.com

Hoe is De Garbage Shop ontstaan?

De Garbage Shop is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen Metaal Kathedraal, Green Office Utrecht, Vidius Studentenunie en WNF en in opdracht gegeven aan kunstenaar Janneke Kornet.

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: eerste etage in het stadskantoor
  • Wanneer: vrijdag 1 oktober tot en met woensdag 27 oktober 2021

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur