Vrije tijd Tentoonstelling over 40 jaar LHBTI-strijd - WITH PRIDE

mensen lopen in 1979 een manifestatie bij de stadhuisbrug
Foto: Ben Kruijs, trouwmanifestatie 1979

Tijdens het Midzomergrachtfestival in juni hangt Utrecht de regenboogvlag uit. De tentoonstelling With Pride toont een terugblik op 40 jaar activisme voor een betere positie van lesbo’s, homo’s, transgenders, bi- en interseksuelen.

WITH PRIDE

De organisatie die het Erfgoed van LHBTI’s verzamelt en ontsluit, IHLIA LGBT Heritage, bestaat 40 jaar. Aanleiding voor hun reizende tentoonstelling With Pride die de LHBTI-strijd - in Utrecht en daarbuiten - en de zichtbaarheid van LHBTI’s toont. With Pride toont bijzondere stukken uit de IHLIA-collectie, aangevuld met foto’s en persoonlijke verhalen uit Utrecht.

Directeur IHLIA Lonneke van den Hoonaard over de tentoonstelling:

“De tentoonstelling With Pride toont de veranderkracht die ten grondslag ligt aan veel verbeteringen voor de positie van lhbti’ers. Van activisme tot burgerschap, van homofiel tot lhbti, van discriminatie tot wettelijke gelijkstelling.”

Samenwerking

With Pride Utrecht is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Utrecht, Midzomergracht festival en Het Volksbuurtmuseum.

With Pride is mede mogelijk gemaakt door: Het Blauwe Fonds, IHLIA LGBT Heritage, Mondriaan Fonds, Openbare Biblioteek Amsterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Trut Fonds, Vandejong Creative Agency, Van Gisteren, VSBfonds.

Meer informatie

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: eerste etage in het stadskantoor
  • Wanneer: maandag 3 juni tot en met donderdag 27 juni

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur