Vrije tijd Tentoonstelling 'The People Are the City'

Foto door Tom Janssen

‘Een levend zelfportret van de stad’. Zo omschrijft de Utrechtse kunstinstelling BAK - basis voor actuele kunst – hun expositie 'The People Are the City'. Met daarin een filmisch verslag van de in 2018 gehouden catwalk-performance op het Jaarbeursplein, met portretten van deelnemende Utrechters en hun verhalen.  

300 Utrechters

De tentoonstelling laat een terugblik zien op de grootse performance 'What Is the City but the People?'. In 2018 was deze te zien tijdens de opening van het Uitfeest op het Jaarbeursplein. BAK zegt:

“In de performance ‘What Is the City but the People?’ maakte een onverwachte en spannende mix van bijna 300 Utrechters een gezamenlijk, levend zelfportret van de stad. Alle deelnemers lieten op een catwalk zien waar de stad door wordt gevormd: niet alleen door gebouwen, maar ook door de worstelingen en het plezier die mensen ervaren in hun dagelijkse leven. BAK draagt de tentoonstelling op aan de collectieve veerkracht van de inwoners van Utrecht in het licht van de huidige mondiale uitdagingen.”

Wat is er te zien?

In de tentoonstelling zijn deze portretten en verhalen van de deelnemers aan de performance opnieuw te zien, te lezen en te beluisteren. Met interviews van scriptschrijver Babah Tarawally en producer Maaike Gouwenberg. Met portretten van fotograaf Marieke Wijntjes. Met muziek, gecomponeerd door de Utrechtse componist Joram Kroon.

Het Utrechts Archief laat ook de video-installatie 'Zeven adressen' van kunstenaarsduo Sander Breure & Witte van Hulzen zien.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de gemeente Utrecht.

BAK - basis voor actuele kunst - renoveert hun nieuwe pand aan de Pauwstraat en koos daarom het stadskantoor en Het Utrechts Archief als locaties voor deze expositie.

Toegang tentoonstelling

  • Gratis
  • Waar: eerste verdieping in het stadskantoor
  • Wanneer: maandag 1 april tot en met donderdag 2 mei 2019

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur