Cultuur en coronaperiode

De Utrechtse cultuursector heeft zich de afgelopen tijd enorm ingezet om te zorgen dat publiek veilig kan blijven genieten van kunst en cultuur in Utrecht. De sector blijft dit doen. We ondersteunen de culturele sector op verschillende manieren, zodat Utrecht een bruisende cultuurstad kan blijven voor iedereen.

Verlenging maatregelen voor de 1e helft 2022

De gemeente verlengt de maatregelen voor ondersteuning voor de 1e helft 2022. Deze zijn vooral gericht op makers zoals de impulssubsidie, maar ook de subsidie voor het programmeren van een reeks culturele activiteiten. Aanvragen kan via het online subsidieloket.

Andere ondersteuning

Hebt u vragen? Stuur een e-mail naar subsidie@utrecht.nl of bel met 030 - 286 33 36.

Coulant voor subsidieontvangers

De gemeente gaat coulant om met verplichtingen bij verleende subsidies. Deze coulanceregeling voor subsidieontvangers is verlengd tot en met 31 december 2021. De regeling geldt sinds 1 juli 2020 en heet 'Handreiking uitvoering en vaststelling van subsidies'.

Subsidieontvangers moeten de gemeente wel informeren over de financiƫle gevolgen van uitstel, alternatieve invulling of meerkosten van hun activiteiten. Dit kan door een e-mail te sturen naar subsidie@utrecht.nl onder vermelding van het dossiernummer van de verleningsbeschikking van de oorspronkelijke subsidie.

Minder streng bij beoordelen van prestaties en uitbetaling van subsidies

Andere ondersteuning

Bekijk subsidies en fondsen van anderen voor kunst en cultuur