Kunst en cultuur Financieringsvormen voor kunst en cultuur

schilderijen

Utrechtse Fondsenzoeker

De Utrechtse Fondsenzoeker is een initiatief van 22 individuele Utrechtse fondsen die gevestigd en actief zijn in de regio Utrecht. Het zijn zowel regionale als landelijke fondsen. De website is gemaakt om het voor aanvragers zo overzichtelijk mogelijk te maken welke fondsen het beste passen bij hun aanvraag. Op de site vindt u ook fondsen voor kunst en cultuur.
Bekijk het overzicht in de Utrechtse Fondsenzoeker

Borgstellingsfonds voor creatieve broedplaatsen

Het borgstellingsfonds voor creatieve broedplaatsen stimuleert het maken en verbeteren van plekken in de stad waar kunstenaars kunnen werken. Vanaf deze plekken kunnen zij door hun kunst een bijdrage leveren aan een aantrekkelijke stad. Een broedplaats draagt bij aan de werkgelegenheid voor creatieve ondernemingen en aan cultureel ondernemerschap. Het gaat om broedplaatsen in een (tijdelijk) pand in Utrecht, waarvoor een investering nodig is. Bij het borgstellingsfonds kunt u tot maximaal € 140.000 lenen.

Meer informatie over de procedure en aanvraag via de Triodos Bank

Utrechtse Cultuurlening

Professionele kunstenaars, culturele instellingen en creatieve ondernemers kunnen de Utrechtse cultuurlening aanvragen. Bijvoorbeeld voor projecten op het gebied van marketing en promotie, apparatuur, producties en activiteiten die helpen om de organisaties meer zichtbaar en toegankelijk te maken. Het gaat om leningen tot € 20.000 tegen een lage rente bij de KF Hein Stichting. Deze stichting zorgt voor de inhoudelijke beoordeling. Cultuur+Ondernemen, het kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector, zorgt voor de financiële beoordeling van de aanvraag.

Meer informatie over aanvragen lening bij KF Hein Stichting

Hulp en contact Subsidie

E-mail

subsidie@utrecht.nl

Telefoon

030 - 286 33 36

 

Postadres

Gemeente Utrecht
t.a.v. Subsidiebureau
Postbus 2158
3500 GD Utrecht