Vrije tijd Kunst en cultuur

oudegracht opera

Kunst en cultuur

Utrecht ontwikkelt zich tot een culturele wereldstad. Het aanbod van cultuur is groot en van hoge kwaliteit. Er zijn kenmerkende instellingen, festivals, gezelschappen en podia. In de stad en in openbare gebouwen staan meer dan 380 kunstwerken. Het grote, vernieuwende aanbod van cultuur maakt Utrecht een van de meest aantrekkelijke steden in Nederland. Talent, de makers en experimenten krijgen de ruimte op veel plekken in Utrecht. Kunst en elkaar zorgt ervoor dat mensen elkaar ontmoeten. Daarnaast dragen kunst en cultuur eraan bij dat Utrecht een fijne plek is om te wonen, te werken en te zijn. Utrecht is dan ook trots op de makers, hun talent en hun bijdrage aan Utrecht als cultuurstad.

Beleid

Lees de Cultuurvisie 2012-2022 - Open Ruimte (pdf, 751,8 kB) en actualisatie van de cultuurvisie Open ruimte benut (pdf, 941 kB).

Twitter

Regionale samenwerking

De gemeenten Utrecht en Amersfoort en de provincie blijven samenwerken op het gebied van cultuur en erfgoed. Hiervoor tekenden zij in februari een overeenkomst. De gemeenten en provincies werken al langer samen. Het Stijljaar 2017 was daarvan een mooi voorbeeld, met de beeldende kunst langs de toekomstige snelfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort. Deze samenwerking past goed binnen het landelijke beleid om stedelijke regio’s een meer centrale rol te geven in het cultuurbeleid.

Hulp en contact Culturele Zaken

E-mail

secretariaatcz@utrecht.nl

Telefoon

14 030