Kunst en cultuur Kunst voor De Gaard

Zodra het plein van het winkelcentrum De Gaard klaar is, plaatsen we 7 'verhalende’ banken. De kunstenaar nodigt u nu al uit om een mooie zin te schrijven. Hij laat deze zinnen in de rug van de bank frezen. Uw tekst als blijvend geschenk aan de wijk en aan elkaar. Doet u ook mee? Dit kan tot en met 31 oktober.

Geef uw zin door

Tijdens de onthulling ontvangen de inzenders van de gekozen zinnen een cadeautje van het Winkelcentrum De Gaard.

Ontmoetingsplek De Gaard

Op uitnodiging van de gemeente Utrecht gaf Jozef Legrand advies bij de herinrichting van De Gaard. De Gaard wordt een nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt. Verschillende pleinen worden aan elkaar verbonden, zodat er een groter gebied ontstaat waar het prettig is te zijn. In dit gebied komen 7 uitnodigende 'verhalende' banken. Kunstenaar Jozef Legrand ontwierp deze banken. Waarom noemt de kunstenaar de banken ‘verhalend’? Hij hoopt dat de buurtbewoners elkaar hier zullen ontmoeten en verhalen uit zullen wisselen.

Kunstenaar Jozef Legrand

Jozef Legrand is een Belgische kunstenaar die sinds 1985 woont en werkt in Berlijn. Hij geeft daar ook les in vormgeving. Al ruim 20 jaar staat de openbare ruimte centraal in zijn artistieke praktijk als “de plek” waar verschillende belangen spelen waarover men met elkaar in gesprek moet gaan.

Uw mening