Kunst en cultuur Leden adviescommissie aanwijzing lokale omroep 2018 - 2023

Op 7 april 2018 loopt de licentie af van RTV Utrecht. RTV Utrecht en DUIC willen graag de uitzendlicentie voor 2018 tot 2023. Wij hebben afgesproken dat zij een plan indienen dat voldoet aan onze voorwaarden. Een externe commissie van deskundigen gaat advies geven over de ingediende plannen.

De leden van deze commissie zijn:

Piet Bakker (voorzitter)

Dr. Piet Bakker is lector Massamedia en Digitalisering binnen het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Als journalist werkte hij voor dagbladen, tijdschriften, radio en televisie. Hij schreef boeken en artikelen over o.a. journalistiek, nieuwe media, media-innovatie en mediabeleid. Binnen het lectoraat is het onderzoeksgebied van Bakker ‘massamedia en digitalisering’. Zwaartepunten in zijn onderzoek zijn verdienmodellen, gebruik van sociale media en regionale en lokale media.

Fatima Warsame

Fatima Warsame is studente journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel loopt ze stage bij het Parool, waarna ze stage gaat lopen bij het RTL Nieuws. Fatima won in 2017 (samen met Barbara Vollebregt) de Annie Brouwer-Korf-prijs voor de documentaire "Breaking Borders", een documentaire over LHBTI-vluchtelingen. Fatima draagt ook columns voor bij het NTR programma De Nieuwe Maan en werkte als freelancer voor onder andere VICE, De Gladiool en Noisey.

Bert van Valburg

Als projectmanager faciliteert Bert van Valburg de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) en de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroep), o.a. om lokale omroepen te ondersteunen bij het proces tot vorming van een streekomroep. Bert heeft in 2016 in opdracht van de VNG en de OLON een modelbegroting gemaakt voor lokale omroepen. Hij is daarmee cijfermatig goed onderlegd op het gebied van lokale media.

Maike Olij

Maike werkte tot voor kort als senior adviseur strategie en beleid bij de NPO, en daarvoor als adviseur bij de NOS. Als mediastrateeg en journalistiek innovator geeft ze, momenteel als zelfstandige, advies over de toekomst van de journalistiek en ontwikkelt ze nieuwe nieuwsconcepten. Opdrachtgevers zijn onder andere KRO-NCRV, de European Broadcasting Union en het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. In 2016 kwam het boek Nieuwsbehoeften uit, waarin Maike beschrijft welke motivaties mensen hebben om nieuws te consumeren.

Hulp en contact Culturele Zaken

E-mail

secretariaatcz@utrecht.nl

Telefoon

14 030