Vrije tijd Speelplek de Kleine Hof aanpassen

Omwonenden willen de speelplek aan de Kleine Hof graag houden en vinden de ligging aan het water mooi. Maar de meeste speeltoestellen zijn versleten. Daarom gaan we deze speeltoestellen nu weghalen. We maken er een kleine natuurlijke speelplek van.

Informatiemarkt 28 september 2021

Op 28 september 2021 organiseren wij een informatiemarkt. U kunt dan het eerste ontwerp bekijken. Wat kan er beter? Hebben wij nog iets over het hoofd gezien? Ook als u het ontwerp goed vindt, horen we dat graag. Met deze reacties passen we het ontwerp aan. Ook ziet u de andere sport- en ontmoetingsplekken waar wij mee bezig zijn.

Wanneer: dinsdag 28 september 2021
Waar: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1
Hoe laat: u kunt zich aanmelden voor 1 tijdvak: 19.00 - 19.30 uur, 19.45 - 20.15 uur of 20.30 - 21.00 uur
Aanmelden: ga naar infomarktcastellum.eev-GU.nl om u aan te melden.

Hoe gaat het eruitzien?

De schommel blijft nog een paar jaar staan. De andere speeltoestellen halen we weg omdat ze versleten zijn. Tegenover het bankje maken we een heuveltje om op te spelen. Volwassenen kunnen eroverheen kijken als ze op het bankje zitten. Tegen de heuvel komt een laag halfrond muurtje met een grote kei en een houten totempaal. Er komt ook een kleine verhoging aan het water en 2 kleine laagtes. Bij extreme regen wordt in de laagtes water opgevangen. Over een laagte komt een speelse brug van een boomstam. We planten ook 2 bomen en langs het water komen bloemen.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Op 16 juni 2021 organiseerden we een online informatieavond voor omwonenden om mee te denken over de invulling van de plek. We ontvingen ook reacties per mail. Hieruit kwam de wens voor extra bloemen en de speelheuvel met een kei. Bewoners konden toen ook reageren op verandering van de sport- en speelplek aan de Alidahoeve.

Wanneer?

We presenteren het ontwerp eerst aan de buurt en betrokken partijen. Dan kijken we of we met de reacties die we ontvangen het ontwerp kunnen aanpassen. En zorgen we dat het plan voldoet aan alle eisen van de gemeente. We hopen de plek in 2022 aan te leggen.

Waar?

De speelplek ligt in het noorden van de straat De Kleine Hof en langs de Smalle Themaat in Vleuten.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur