Vrije tijd Nieuwe speelplek bij voetbalkooi Harry Banninkstraat (Terwijde)

Kinderen uit de Richard Rodgersstraat vroegen aan de burgemeester of hun speelplek aan de Rodgersstraat aantrekkelijker kon worden en of er speeltoestellen voor hun leeftijd mochten komen. “Er zijn hier alleen plekken voor ukkies”. De gemeente gaf aan dat er in de buurt op basis van haar buitenspeelnorm nog een extra speelplek voor kinderen van 6 tot 11 jaar wenselijk was. De speelplek aan de Rodgersstraat is te klein voor deze speeltoestellen.

Samen met hun ouders leverden ze 2 plannen in bij het Initiatievenfonds van de gemeente; het opfrissen van de Richard Rogersstraat en een nieuwe speelplek bij de voetbalkooi aan de Harry Banninkstraat. Voor beide plekken haalden ze handtekeningen op in de buurt ter ondersteuning van hun plannen.

Samen met de gemeente maakten de kinderen een ontwerp plan voor beide locaties. Deze ontwerpen legden de gemeente voor aan de omwonenden. Op basis van de reacties van de omwonenden zijn er definitieve plannen gemaakt.

Er kwam ook een wens voor een extra groene haag en zitpoefjes op Bernsteinkade in het verlengde van de haag bij de speelplek. In het najaar gaan we dit idee voorleggen aan de omwonenden om te horen of daar draagvlak voor is. Als er genoeg draagvlak is, kunnen deze haag en zitpoefjes er ook komen.

Het ontwerp voor de andere speelplek staat op de pagina speelplek Richard Rodgersstraat.

Hoe gaat het eruit zien?

Er komt een klimrek, een mandschommel, een duikelrek en extra groen. De groene haag en het muurtje zorgen er voor dat kinderen in hun spel niet snel de weg op zullen rennen.

Wanneer?

De datum van uitvoering is nog niet bekend. Houdt u deze pagina in de gaten.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Victor Everhardt
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Uw mening