Vrije tijd Nieuwe speelplek bij voetbalkooi Harry Banninkstraat (Terwijde)

Kinderen uit de Richard Rodgersstraat vroegen aan de burgemeester of hun speelplek aan de Rodgersstraat aantrekkelijker kon worden en of er speeltoestellen voor hun leeftijd mochten komen. “Er zijn hier alleen plekken voor ukkies”. De gemeente gaf aan dat er in de buurt op basis van haar buitenspeelnorm nog een extra speelplek voor kinderen van 6 tot 11 jaar wenselijk was. De speelplek aan de Rodgersstraat is te klein voor deze speeltoestellen.

Samen met hun ouders leverden ze 2 plannen in bij het Initiatievenfonds van de gemeente; het opfrissen van de Richard Rogersstraat en een nieuwe speelplek bij de voetbalkooi aan de Harry Banninkstraat. Voor beide plekken haalden ze handtekeningen op in de buurt ter ondersteuning van hun plannen.

Samen met de gemeente maakten de kinderen een ontwerp plan voor beide locaties. Deze ontwerpen legden de gemeente voor aan de omwonenden. Op basis van de reacties van de omwonenden zijn er definitieve plannen gemaakt.

Het ontwerp voor de andere speelplek staat op de pagina speelplek Richard Rodgersstraat.

Hoe gaat het eruitzien?

Er komt een klimrek, een mandschommel, een duikelrek en extra groen. De groene haag en het muurtje zorgen er voor dat kinderen in hun spel niet snel de weg op zullen rennen.

Bekijk ook het voorlopig ontwerp van de
speelplek aan de Harry Banninkstraat
(pdf, 264 kB)

 

Wanneer?

De speeltoestellen zijn geplaatst. Er komt ook nog extra groen bij deze speelplek. Dat komt in het najaar, als er genoeg regen valt, zodat het goed groeit.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur