Vrije tijd Opnieuw inrichten speeltuin Van der Marckstraat

We geven de speeltuin aan de Van der Marckstraat een nieuwe inrichting. Zo willen we de plek laten aansluiten bij de wensen van de bewoners en hun kinderen.

Wat gaan we doen?

We starten in april 2022 met werkzaamheden aan het plein voor de jongere kinderen van 0-6 jaar (plein 2) en het voetbalveld voor de oudere jeugd (plein 3).

Plein 2

Alle fitnesstoestellen worden verwijderd. De bestaande skatehelling blijft. In het midden komt een vierkant met speeltoestellen. Een wip, een cabriolet en een klimhuis met glijbaan. Deze toestellen komen te staan op een valondergrond van zand.

Er is gekozen voor zand, omdat het een extra functie heeft voor kleine kinderen om in te spelen. Daarnaast is een zandgrond een duurzamere optie dan bijvoorbeeld rubber én zand draagt bij aan een klimaatbestendige omgeving. Dat komt doordat regenwater makkelijker in de grond weg kan zakken.

Rondom het zandgedeelte komt een baan/circuit om met driewielers en skelters rond het plein te rijden. We maken deze baan met wegenverf, zodat het op een echte weg lijkt.

Plein 3

Het bestaande voetbalveld krijgt een rubberen laag met daarop de lijnen van een voetbalveld. Aan de lange zijkanten van het veld komen mini doeltjes in de hekken. Zo kun je er ook over de breedte voetballen.

Algemene herinrichting

Op het plein langs de Cornelis Roobolstraat staan ondergrondse containers. Met een haag en beplanting zorgen we dat je de containers niet ziet als je aan het spelen bent. Ook maken we hier de doorgang naar de speelplaats dicht. In plaats daarvan komen er 2 aan de zijkanten.

Tussen plein 1 en plein 2 wordt het hek verwijderd en rond een paar bomen komen vakken met beplanting. Tussen plein 1 en plein 3 komt een tafeltennistafel met betonnen zitblokken.

In het verlengde van de Jan Haringstraat wordt op het speelplein een parkeerruimte gereserveerd voor de Speelmee Bus. De Speelmee Bus kan hier zijn buiten-speelattributen uitladen waarmee de kinderen op het speelplein kunnen spelen.

Binnen de hekken leggen we de tegels opnieuw. Er is een verzoek van de bewoners gekomen voor het plaatsen van een drinkwatertappunt (Join the Pipe) op het speelplein. Als dit mogelijk is zullen we dit later aanleggen.

 

Planning

Het werk duurt ongeveer 4 weken. Als we onverwachte zaken tegenkomen, kunnen de werkzaamheden langer duren. Het kan gaan om onbekende kabels en leidingen in de ondergrond. Slechte weersomstandigheden zoals aanhoudende regen kunnen tot vertraging leiden.

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
19 april 2022De aannemer start met het geschikt maken van het terrein, zodat we de nieuwe toestellen kunnen plaatsen. De hekken tussen de pleinen gaan weg en de tegels/stenen worden opnieuw gelegd.
Week 18 (2 tot en met 8 mei 2022)Aanleggen van een nieuwe rubberen toplaag op het voetbalveld.
Week 19 (9 tot en met 15 mei 2022)Plaatsen speeltoestellen op plein 3.

Het is nu te laat in het seizoen om de groenvakken te beplanten. Daarom doen we dat in het najaar.

Wat hebben we al gedaan?

In het najaar van 2021 is er een begin gemaakt met de herinrichting van het middelste plein (plein 1) aan de Van der Marckstraat. Dit plein is voor de leeftijdscategorie van 6-12 jaar. Hier zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst met een nieuwe valondergrond van gietrubber. Ook de klimmuren zijn tot zithoogte gemaakt met hierop houten zitdelen.

De gemeente heeft hierna met de bewoners, JoU, DOCK en Kracht van Zuilen de verdere wensen en mogelijkheden voor de nieuwe inrichting van het plein besproken. De wensen voor meer groen, speelmogelijkheden voor jongere kinderen en een mooie toplaag op het voetbalveld zijn meegenomen in het definitieve ontwerp voor plein 2 en 3.

Hulp en contact Wijk Noordwest

Bezoekadres

De Speler, Thorbeckelaan 18B, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 – 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag