Speelplek Mauritspark vernieuwen

De speelplek in het Mauritspark krijgt een nieuwe inrichting. Bewoners hebben al langer de wens om deze plek beter geschikt te maken voor alle leeftijden. In 2021 richten we de plek in voor jong en oud.

Wat komt er?

De plek in het Mauritspark gebruiken de bewoners, vooral jeugd van 6 tot 18 jaar, als een buurtplek voor sport en ontmoeting. Voor deze plek is nu een voorlopig ontwerp gemaakt. Bewoners dachten hierover mee en omwonenden kunnen hierop reageren.

Voor de inrichting is gebruik gemaakt van een zogenaamde 'speelruimtescan'. Deze scan beschrijft de voorwaarden voor een speelplek en welke leeftijdsgroepen ervan gebruikmaken.

Hoe gaat het eruit zien?

  • Ruimte voor voetbal en basketbal.
  • Zitplekken en picknickbanken voor ontmoeting en begeleiding van jongere kinderen.
  • Calisthenics-toestellen om te trainen (is populair bij zowel jongeren als volwassenen).
  • Speeltoestellen in het gras voor kinderen: vogelnestschommel, draaitoestel, klimtoestel en mogelijk een klimboom.

Bij de speelplek met speeltoestellen onderzoeken of we de drukte op deze plek kunnen regelen met een tijdschakelaar. Bij de speelplek komt een bord met spel- en gedragsregels die we met de buurt opstellen.

Planning

Na de reactieperiode bespreken we alle binnengekomen reacties en maken we een definitief voorstel. We verwachten in februari of maart het definitieve voorstel aan de bewoners voor te leggen. Daarna bestellen en plaatsen we de toestellen. We zijn hierbij afhankelijk van levertijden.

Hulp en contact Wijkbureau Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Wijkwethouder

Lot van Hooijdonk
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00-13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag