Vrije tijd Verbeteren speelplekken in Het Zand (Leidsche Rijn)


Nieuwe speelplek Belcampostraat

Het idee is om samen met omwonenden van deze lege kavel een plek te maken om te spelen, bewegen en ontmoeten. De wens is een plek om te spelen en bewegen voor kinderen tot 12 jaar, voor jongeren een plek om elkaar te ontmoeten en bijvoorbeeld een buurttuin voor buurtbewoners waar ze elkaar kunnen ontmoeten.

Hoe gaat het eruit zien?

Dat is nog niet bekend. Een groepje omwonenden denkt mee over de invulling van het idee. De basis van het idee is om de nieuwe speelplek te laten aansluiten bij de kersenboomgaard met extra kersenbomen en een plek te maken voor natuurlijk spelen.

De buurttuin of een strook met planten en (bessen)struiken komt aan de kant van de atelierwoningen. In het middendeel komt spelen en ontmoeten met bijvoorbeeld een picknicktafel. Op de hoek van de Belcampostraat en Vleutensebaan komt de plek voor jongeren.

Wanneer?

Uitvoering voorjaar – winter 2018.

Waar?

Op de lege kavel tussen de Belcampostraat, Vleutensebaan, atelierwoningen en Emmy van Lokhorststraat.

Naar boven


Nieuwe speelplek Guus Vleugelplantsoen

De bouw aan en rondom het Guus Vleugelplantsoen is afgerond. Daarom kunnen we nu de speelplek bij het Guus Vleugelplantsoen gaan inrichten. We hebben met de wensen en ideeën van bewoners 3 ontwerpen gemaakt waarop bewoners konden stemmen.

Hoe gaat het eruit zien?

De speelplek is voor kinderen tot 12 jaar. Er komen een glijbaan, kabelbaan, schommel, wipwap, dorpshuisje, klimnet en een voetbalveldje met doeltjes. Ook komen er extra bomen, heuvels en een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Wanneer?

De aanleg van de speelplek is in mei 2018.

Waar?

De speelplek komt in het Guus Vleugelplantsoen.

Naar boven


Verbeteren speelplek Emmy van Lokhorststraat, Rijnkennemerlaan

Deze speelplek voor kinderen tot 6 jaar verbeteren we door een extra ingang te maken, speeltoestellen toe te voegen en een haag te planten.

Hoe gaat het eruit zien?

Aan de Rijnkennemerlaan komt een extra ingang voor de speelplek. Verder komt er een beukenhaag tussen de atelierwoningen en de speelplek, een extra duikelrek, wip en zwerfkeien.

Wanneer?

Uitvoering voorjaar 2018.

Waar?

Plantsoen tussen Vleutensebaan, Rijnkennemerlaan en Emmy van Lokhorststraat.

Naar boven


Verbeteren spelen en bewegen in Park Groot Zandveld

Samen met bewoners willen we Park Groot Zandveld aantrekkelijker maken om te spelen, bewegen en sporten. Voor jong en oud. Ook willen we extra bomen, struiken en planten neerzetten in het park.

Hoe gaat het eruit zien?

Er is een voorlopig plan met extra bomen, struiken en bloeiende planten, een kunstgrasveld en een vlonder bij het water. Het water maken we dieper en breder. De speelplekken worden uitgebreid en verbeterd, ook met mogelijkheden voor natuurlijk spelen. De schapenweide blijft en daar komen een paar groepen bomen in te staan.

Wanneer?

Dat is nog niet bekend en hangt af van 2 belangrijke andere ontwikkelingen in het park: de nieuwbouw van een appartementencomplex en de renovatie en uitbreiding van Brede School het Zand. Daarom is nog niet duidelijk wat de planning is van aanpassingen in het park.

We onderzoeken of een deel van het plan al wel uit te voeren is. Het gaat dan om het uitdiepen en verbreden van het water, het aanleggen van het kunstgrasveld en de groepen bomen in de schapenweide. Het deel van het park rondom de school pakken we in een tweede fase aan.

Waar?

Park Groot Zandveld ligt tussen de Pauwoogvlinder, Vogelvlinderweg, Vuurvlindersingel en Hermelijnvlinderdijk.

Naar boven


Nieuwe speelplek Mies Bouhuysstraat

In de groenstrook aan de Mies Bouhuysstraat komt een speelplek voor kinderen van 4-14 jaar.

Hoe gaat het eruit zien?

Dat is nog niet bekend. Samen met omwonenden bedenken we hoe de speelplek eruit moet komen te zien, maar wel met respect voor het groen. Met alle ideeën maken we 2 of 3 ontwerpen voor de nieuwe speelplek. Omwonenden kunnen stemmen op het ontwerp dat ze het best vinden.

Wanneer?

Voorjaar 2018 nodigen we omwonenden uit voor een bijeenkomst op locatie.

Waar?

In de groenstrook met bomen op de hoek Mies Bouhuysstraat, Verlengde Utrechtseweg.

Naar boven


Nieuwe locatie speelplek Kandinskystraat

In de Kandinskystraat en omgeving is een speelplek voor kinderen tot 6 jaar en een tijdelijke speelplek voor kinderen tot 12 jaar. Op de locatie van de tijdelijke speelplek komt nieuwbouw. Daarom zoeken we naar een nieuwe vaste locatie waar kinderen en jongeren kunnen spelen, bewegen en ontmoeten.

Hoe gaat het eruit zien?

Dat is nog niet bekend. In 2019 nodigt de gemeente bewoners uit om mee te denken over de inrichting. Het wordt een plek voor spelen, bewegen en ontmoeten voor kinderen en jeugd vanaf 8 jaar.

Wanneer?

Het plan is om in 2020 te starten met het maken van de nieuwe speelplek.

Waar?

Op de hoek van de Vleutensebaan en Utrechtseweg.

Naar boven


Nieuwe speelplek Max Ernstlaan

Op een deel van een kavel aan de Max Ernstlaan komt een speelplek voor kinderen tot 6 jaar.

Hoe gaat het eruit zien?

Dat is nog niet bekend. In maart 2018 nodigen we bewoners uit om met ons mee te denken over de inrichting.

Wanneer?

In maart 2018 gaan we samen met bewoners plannen maken voor de inrichting.

Waar?

Op de hoek van de Max Ernstlaan en Utrechtseweg.

Naar boven


Zelf een idee?

Hebt u ook ideeën over een speelplek in uw buurt? Wilt u meepraten, meedenken of meer informatie? Neem contact op met het wijkbureau.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Volg ons

 

Wijkwethouder

Victor Everhardt
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres (tijdelijk)

Dorpsplein 1, Vleuten

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht