Verbeteren speelplekken in Het Zand (Leidsche Rijn)


Nieuwe speel-, beweeg-, ontmoetingsplek Pablo Picassostraat

Op de hoek van de Kandinskystraat ligt een tijdelijke speelplek voor kinderen tot 12 jaar. Op deze plek zal gebouwd gaan worden. Er komt een nieuwe speelplek op de locatie waar voorheen de tijdelijke kinderopvang gevestigd was, op de hoek van de Pablo Picassostraat en de Utrechtseweg.

Hoe gaat het eruit zien?

Het wordt een plek voor spelen, bewegen en ontmoeten voor kinderen vanaf 6 tot ongeveer 12 jaar. Buurtbewoners hebben meegedacht over hoe de speelplek eruit zou moeten komen te zien. Daar is dit ontwerp uit voortgekomen. Er komt onder andere een kabelbaan, een voetbalveld en een basketbalpaal, een schommel en een trampoline. Daarnaast is er veel ruimte voor groen.  

Wanneer?

In februari starten we met de voorbereidende werkzaamheden. Medio maart worden de speeltoestellen geplaatst en vanaf april kan de nieuwe speelplek in gebruik genomen worden.

Waar?

Op de hoek van de Pablo Picassostraat en Utrechtseweg.

Naar boven


Nieuwe sport- en speelplek Belcampostraat

Aan de Belcampostraat komt een nieuwe sport- en speelplek. Bewoners van Ateliers Kersenboomgaard, docenten van basisschool De Oase en andere bewoners in de omgeving hebben meegedacht over het ontwerp.

Lees meer over de nieuwe sport- en speelplek aan de Belcampostraat

Naar boven


Verbeteren spelen, bewegen en ontmoeten in Park Groot Zandveld

Samen met bewoners en organisaties gelegen aan het park maken we Park Groot Zandveld aantrekkelijker om te spelen, bewegen en ontmoeten. Voor jong en oud. Ook komen er extra bomen, struiken en planten.

Hoe gaat het eruit zien?

Het inrichtingsplan is opgesplitst in 2 fases. Fase 1 is het oostelijk deel van het park. Dit is uitgevoerd. Er zijn extra bomen, struiken en planten gepland. De sloot is vergroot met een aflopende oever. Het voetbalveld van gras is nu een kunstgrasveld. De schapenweide is gebleven met extra bomen.

Fase 2 is het gebied rondom Brede School Het Zand. Het inrichtingsplan moet nog gemaakt worden.

Wanneer?

De voorbereiding van de 2e fase is bezig. De uitvoering is afhankelijk van de planning van de nieuwbouw van het appartementencomplex La Sabbia en de renovatie en uitbreiding van Brede School Het Zand.

Waar?

Park Groot Zandveld ligt tussen de Pauwoogvlinder, Vogelvlinderweg, Vuurvlindersingel en Hermelijnvlinderdijk.

Naar boven


Zelf een idee?

Hebt u ook idee├źn over een speelplek in uw buurt? Wilt u meepraten, meedenken of meer informatie? Neem contact op met het wijkbureau.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag