Vrije tijd Verbeteren speelplekken in Het Zand (Leidsche Rijn)


Nieuwe speelplek Belcampostraat

Samen met omwonenden en basisschool maakt de gemeente een inrichtingsplan om te spelen, bewegen en ontmoeten. Deze nu nog lege kavel is een plek voor vooral kinderen vanaf 8 jaar, aangevuld met een sport- en ontmoetingsplek ook geschikt voor jongeren.

Hoe gaat het eruit zien?

De speelplek sluit aan op de aangrenzende Ateliers Kersenboomgaard. Een boerenerf idee met natuurlijk spelen, extra fruitbomen, een buurttuin, free run, voetbal en een rustig plekje voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers.

Wanneer?

Nog niet bekend.

Waar?

Hoek Nel Schuttevaerstraat-Belcampostraat-Vleutensebaan.

Naar boven


Verbeteren spelen, bewegen en ontmoeten in Park Groot Zandveld

Samen met bewoners en organisaties gelegen aan het park maken we Park Groot Zandveld aantrekkelijker om te spelen, bewegen en ontmoeten. Voor jong en oud. Ook komen er extra bomen, struiken en planten.

Hoe gaat het eruit zien?

Het inrichtingsplan is opgesplitst in 2 fases. Fase 1 is het oostelijk deel van het park. Dit is uitgevoerd. Er zijn extra bomen, struiken en planten gepland. De sloot is vergroot met een aflopende oever. Het voetbalveld van gras is nu een kunstgrasveld. De schapenweide is gebleven met extra bomen.

Fase 2 is het gebied rondom Brede School Het Zand. Het inrichtingsplan moet nog gemaakt worden.

Wanneer?

De voorbereiding van de 2e fase is bezig. De uitvoering is afhankelijk van de planning van de nieuwbouw van het appartementencomplex La Sabbia en de renovatie en uitbreiding van Brede School Het Zand.

Waar?

Park Groot Zandveld ligt tussen de Pauwoogvlinder, Vogelvlinderweg, Vuurvlindersingel en Hermelijnvlinderdijk.

Naar boven


Nieuwe speel-, beweeg-, ontmoetingsplek Kandinskystraat

In de Kandinskystraat en omgeving is een speelplek voor kinderen tot 6 jaar en een tijdelijke speelplek voor kinderen tot 12 jaar. Op de locatie van de tijdelijke speelplek komt nieuwbouw. De nieuwe speelplek komt op de locatie van de tijdelijke kinderopvang in de Pablo Picassostraat. De tijdelijke kinderopvang verhuist naar winkelcentrum Terwijde in boerderij Hof ter Weyde.

Hoe gaat het eruit zien?

Dat is nog niet bekend. We nodigen kinderen en bewoners uit om mee te denken over de inrichting. Dat doen ongeveer eind 2020. Het wordt een plek voor spelen, bewegen en ontmoeten voor kinderen vanaf 8 jaar en voor jongeren.

Wanneer?

Het plan is om in september 2021 te starten met de aanleg van de nieuwe speel- beweeg- en ontmoetingsplek.

Waar?

Op de hoek van de Pablo Picassostraat en Utrechtseweg.

Naar boven


Zelf een idee?

Hebt u ook idee├źn over een speelplek in uw buurt? Wilt u meepraten, meedenken of meer informatie? Neem contact op met het wijkbureau.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur