Sport La Vuelta in Utrecht

De Spaanse wielerwedstrijd La Vuelta is van 18 tot en met 21 augustus 2022 naar Nederland. Op 18, 19 en 20 augustus zijn de topwielrenners in Utrecht.

Ga snel naar:

Programma La Vuelta in Utrecht

  • Donderdagavond 18 augustus: ploegenpresentatie op het Vredenburgplein en in het Singelgebied
  • Vrijdagavond 19 augustus: eerste etappe die bijna alle Utrechtse wijken aandoet
  • Zaterdagmiddag 20 augustus: tweede etappe door de wijken Noordoost en Oost en eindigt op het Utrecht Science Park

Meer informatie op de website van La Vuelta Holanda

Bereikbaarheid voor auto's

Utrecht is tijdens het La Vuelta-weekend een stuk minder goed bereikbaar voor autoverkeer, vooral op 19 augustus. De routes van de etappes zijn afgesloten voor autoverkeer. De omleidingsroutes staan op borden en verkeersleiders helpen u. We adviseren rekening te houden met vertragingen en waar mogelijk te lopen of te fietsen. Het gaat om de volgende maatregelen:

  • 18 augustus, 16.00 - 23.00 uur: omgeving van Vredenburgplein afgesloten voor autoverkeer.
  • 19 augustus, 15.00 - 23.00 uur: parcours 1e etappe afgesloten voor autoverkeer, omliggende wijken uitrijden en als strikt noodzakelijk inrijden via een omleidingsroute.
  • 20 augustus, 15.00 - 18.00 uur: parcours 2e etappe afgesloten voor autoverkeer, komt door de wijken Noordoost en Oost, wijk uitrijden en als strikt noodzakelijk inrijden via een omleidingsroute.

Afsluitingen en omleidingen: 20 augustus

Bereikbaarheid voor voetgangers en fietsers

Voor voetgangers en fietsers is de stad tijdens La Vuelta goed bereikbaar. Fietsers kunnen in veel straten gewoon fietsen, ook langs het parcours. Voor sommige wegen geldt wel dat fietsers af moeten stappen, omdat alleen het voetpad bereikbaar is.

Op de website van La Vuelta Holanda staat een digitale kaart met de punten waar voetgangers en fietsers het parcours over kunnen steken. Ook staan er medewerkers van La Vuelta Holanda langs het parcours. Zij helpen u als u het parcours wilt oversteken.

Parkeerverbod

Voor parkeerplekken die direct aan het parcours zitten, geldt in de dagen voor en tijdens La Vuelta een parkeerverbod. Worden auto’s niet weggehaald? Dan slepen we ze weg. We plaatsen 2 weken van tevoren borden op de plekken waar het parkeerverbod komt.

Bent u parkeervergunninghouder uit de gebieden waar het parkeerverbod geldt? Dan mag u uw auto tijdens het parkeerverbod op de andere betaald parkeerplekken in de stad zetten. U krijgt daar dan een brief over.

Het gaat om de volgende straten:

StraatWanneer
CroeselaanVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met vrijdag 19 augustus 23.59 uur.
VondellaanVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met vrijdag 19 augustus 23.59 uur.
TolsteegsingelVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met vrijdag 19 augustus 23.59 uur.
MaliesingelVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met vrijdag 19 augustus 23.59 uur.
MaliebaanVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met vrijdag 19 augustus 23.59 uur.
Biltstraat (alleen huizenzijde) van de Snellelaan/Biltstraat tot de Biltstraat ter hoogte van de WittevrouwbrugVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met zaterdag 20 augustus 23.59 uur (op zaterdag geldt het parkeerverbod alleen van de Biltstraat/Snellelaan tot Biltstraat/Berenkuil).
WittevrouwensingelVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met zaterdag 20 augustus 23.59 uur.
Kleine SingelVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met zaterdag 20 augustus 23.59 uur.
Blauwkapelseweg, inclusief parkeerlocatie GriftparkVan donderdag 18 augustus 18.00 uur tot en met zaterdag 20 augustus 23.59 uur.

La Vuelta bezoeken

La Vuelta belooft een groot feest in Utrecht te worden. Trek dus wat roods aan en kom vooral kijken! We raden u aan lopend naar het parcours te komen of eventueel op de fiets. Komen er mensen van buiten de stad bij u op bezoek om La Vuelta te bekijken? Zij kunnen het beste met het openbaar vervoer komen: zo is de stad het best bereikbaar.

Op La Vuelta Holanda vindt u alle informatie om uw bezoek te plannen. Op de digitale kaart ziet u waar onder andere de publieksvenues (ontmoetingsplekken), schermen, toiletten, watertaps en informatiepunten zijn.

Toegankelijkheid personen met een beperking

Er zijn speciale plaatsen aan het parcours ingericht voor personen met een beperking. De plekken zijn duidelijk aangegeven met vlaggen en banieren. Ook staan ze op de digitale kaart op de website van La Vuelta.

Bekijk de speciale opstelplaatsen

Activiteiten rond La Vuelta

La Vuelta in Utrecht betekent niet een feestje bij de etappes. Er is van alles te beleven in de stad. Zoals optredens, pubquizzen, wielercafés en het rondreizend fietsdorp Vuelta Fietshub.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur

In het weekend kunt u contact opnemen met de organisatie van La Vuelta zelf via 030 - 286 1200.