Sport La Vuelta in Utrecht

La Vuelta komt 19, 20 en 21 augustus naar Nederland. La Vuelta is een internationale wielerevenement waar topwielrenners aan meedoen. Op vrijdagavond 19 augustus 2022 gaat de wedstrijd officieel van start met een etappe in Utrecht.

Kom naar de informatieavond op 5 juli!

Wilt u meer weten over de verkeersmaatregelen tijdens de wielerwedstrijd? Kom naar of doe mee met de informatieavond voor bewoners op 5 juli. Tijdens de informatieavond nemen we u ook mee in de feestelijkheden in de maanden voorafgaand aan La Vuelta. Let op: de informatieavonden van 21 en 27 juni vervallen.

Wanneer: dinsdag 5 juli
Hoe laat: 20.00 - 21.30 uur
Waar: stadskantoor, Stadsplateau 1, verdieping 6, zalen V32 en V33 en online (link volgt na aanmelden)
Aanmelden: via lavuelta@utrecht.nl, vermeld erbij of u fysiek of online aanwezig bent

Parcours La Vuelta

Meer informatie over wegafzettingen en bereikbaarheid tijdens dit evenement volgt nog.

Meer informatie op de website van La Vuelta

Activiteiten rond La Vuelta

La Vuelta in Utrecht betekent niet alleen eind augustus een feestje bij de etappes. Het is een paar maanden lang feest in de stad. Rond de komst van La Vuelta is er van alles te beleven in de stad, zoals optredens, pubquizzen, wielercafés, het rondreizend fietsdorp Vuelta Fietshub en het NK slowbiking. Kijk voor alle activiteiten op www.vamosutrecht.nl.

Word vrijwilliger bij La Vuelta

Wilt u La Vuelta écht van dichtbij beleven? La Vuelta Hollanda is nog op zoek naar vrijwilligers voor langs de route. U helpt bijvoorbeeld het verkeer de goede kant op te sturen en zorgt dat het publiek niet zomaar de baan oversteekt. Als vrijwilliger krijgt u een kledingpakket en eten en drinken tijdens het evenement. En natuurlijk een uniek kijkje achter de schermen bij een van de grootste wielerrondes ter wereld!

Meer informatie en aanmelden als vrijwilliger

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur