Stadhuis 3D-tekeningen van architect Peter Heideman

De Utrechtse architect Peter Heideman maakt architectuur 3D-tekeningen op het platte vlak. Deze Escher-achtige schetsen nam het Museum van Architectuurtekeningen in Berlijn laatst op in zijn collectie.

Over Peter Heideman

De Utrechtse architect Peter Heideman vierde in 2020 zijn twintigjarig jubileum als architect. Hij vierde ook het tienjarig jubileum van de start van het CPO woningbouwproject Kashuis op kavelA in Voordorp. Deze is in 2020 genomineerd voor de Rietveldprijs. Heideman is daarvan de initiatiefnemer. Dit is de reden voor deze tentoonstelling.

Over de tentoonstelling

Heideman laat 3D-tekeningen zien van zijn woning in Voordorp. Ook laat hij meer gebouwen zien die hij de afgelopen 20 jaar gemaakt heeft. Dit doet hij samen met een foto van het uiteindelijk gemaakte gebouw. De 3D-tekeningen van Peter Heideman laten wandaanzichten, plafond en gevelaanzichten in 1 schets zien. '3D ruimte gevat in een 2D vlak', omschrijft Heideman zijn werk.

“Alle ruimtes zijn in de tekeningen in een plat vlak ontvouwen perspectieven, wat de samenhang tussen alle ontwerponderdelen visueel tastbaar maakt. Klinkt ingewikkeld, maar deze schetsen laten je in 1 oogopslag de ruimtelijke verbeelding en het gerealiseerde resultaat zien. Op deze manier heb je geen maquette nodig in de communicatie tussen architect, opdrachtgever en bouwer.”

Dat zijn werk is opgenomen in de Tchoban Foundation, het Museum voor Architectuurtekeningen in Berlijn, bewijst de uniekheid van Heidemans werk.

Tentoonstelling

  • waar: stadhuis, Stadhuisbrug 1
  • wanneer: dinsdag 5 oktober tot en met donderdag 28 oktober
  • kosten: gratis

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur