Stadhuis Archief tentoonstellingen in het stadhuis

Welke tentoonstellingen waren er de laatste tijd te zien in het stadhuis? Dat ziet u hieronder.

Utrechtse steenbeeldhouwers DUS exposeren in stadhuis | 2 juli t/m 29 augustus

Tien Utrechtse steenbeeldhouwers, verenigt in de Stichting DUS, lieten zich in hun beelden inspireren door onze stad. De expositie 'SteenDus' in het stadhuis toonde de resultaten.


 

Fringe Concert Festival Oude Muziek | 26 augustus

De Fringe is een jaarlijks onderdeel van het Festival Oude Muziek met een dagelijks aanbod van gratis concerten door jonge, bijna afgestudeerde of beginnend professionele musici. De concerten vinden plaats op historische plekken verspreid over de binnenstad van Utrecht en duren ongeveer 45 minuten. Op maandag 26 augustus om 11.00 uur is er een Fringe concert in de Grote Trouwzaal van het stadhuis.

Fototentoonstelling Pieter Baan Centrum van Fleur Wiersma | 4 t/m 27 juni 2019

In het najaar van 2018 verhuisde de forensische observatiekliniek Pieter Baan Centrum van Utrecht naar Almere. De Utrechtse fotograaf Fleur Wiersma kreeg de unieke kans om vlak voor de verhuizing het Pieter Baan Centrum van binnen te fotograferen.


Democratiefabriek | 28 mei t/m 4 juni 2019

In de interactieve tentoonstelling Democratiefabriek onderzoeken kinderen en jongeren op een avontuurlijke manier thema's als vrijheid, democratie, pesten en het zondebokverschijnsel.


100 jaar vrouwenkiesrecht | 9 t/m 29 mei 2019

In 2019 vieren we 100 jaar vrouwenkiesrecht. Voor dit recht om te stemmen moest jarenlang gestreden worden. De historische tentoonstelling “Vrouwen Stemmen” toont de landelijke én de Utrechtse strijd voor vrouwenkiesrecht en laat de groei zien van het aantal vrouwelijke politici van 1919 tot nu.


Panaroma Nederland | 14 /m 21 mei 2019

Met de reizende expositie “Panorama Nederland’ nodigt rijksbouwmeester Floris Alkemade Utrechters uit om mee te denken over de ruimtelijke toekomstvisie op Nederland.


Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur

Uw mening