Stadhuis Archief tentoonstellingen in het stadhuis

Welke tentoonstellingen waren er de laatste tijd te zien in het stadhuis? Dat ziet u hieronder.

Tentoonstelling ‘Democratiefabriek’ | 14 t/m 23 april 2020

In de interactieve tentoonstelling Democratiefabriek onderzoeken kinderen en jongeren op een avontuurlijke manier thema's als vrijheid, democratie, pesten en het zondebokverschijnsel. Ook voor volwassenen een aanrader!


‘De Inktpot tekent de Inktpot’ | 31 maart t/m 30 april 2020

De verhalen van de Utrechtse (strip)tekenaars van De Inktpot zijn diep geworteld in onze stad. Zo is hun groepsnaam ook afgeleid van de bijnaam van het markante Utrechtse bakstenen hoofdgebouw van (nu) ProRail, aan de Catharijnesingel: de Inktpot. In de expo ziet u alle tekeningen uit het oeuvre van De Inktpot waarop dit gebouw verbeeld is. Deze verzameling is aangevuld met werk over treinen en het spoor.


Expo Acrobaat en Circuspraat | 3 t/m 26 maart

Voor het prentenboek ‘Acrobaat en Circuspraat’ zijn 10 jonge acrobaten van het Utrechtse Circus Diedom gefotografeerd. Een innovatieve – tastbare - druktechniek maakt dat ook blinde kinderen naar deze foto’s kunnen ‘kijken’.


Foto-expositie Daniëlle Moelker | 4 t/m 27 februari 2020

De Utrechtse fotograaf Daniëlle Moelker studeerde onlangs af aan de Fotovakschool. In haar Passie Project staan mensen centraal die hartstochtelijk een hobby beoefenen.


Meezingproject Nationaal Jongenskoor | 5 februari 2020

In het Meezingproject van het Nationaal Jongenskoor kunnen jongens van 9 t/m 14 jaar kijken of zingen iets voor hen is. De afgelopen 2 weken leerden de jongens in 2 repetities 3 liedjes uit de film ‘Les Choristes’. Ter afsluiting gaven de deelnemers van het Meezingproject op 5 februari 2020 samen met het Nationaal Jongenskoor een optreden in de grote trouwzaal.


Kunstinstallatie 'Mensen op de Limes' | 3 december 2019 tot en met 30 januari 2020

Als een eigentijdse archeoloog maakte de Utrechtse kunstenaar Iris Honderdos (Art on Location) de kunstinstallatie 'Mensen op de Limes'.


Vondsten kasteel Vredenburg |14 oktober t/m 31 december

Vondsten van kasteel Vredenburg die in 2014 zijn gevonden in de zuidelijke slotgracht van het kasteel waren tentoongesteld in het stadhuis. Enkele topvondsten zijn een beschilderd en verguld beeld van de apostel Andreas en een wapenschild afkomstig van de hoofdpoort van het kasteel. Daarnaast zijn een zwaard, kanonskogels, musketkogels, fragmenten van wapens en wapenuitrusting en verschillende gebruiksvoorwerpen tentoongesteld.


Tentoonstelling Democratiefabriek | 19 t/m 27 november

Kinderen en jongeren onderzoeken op een avontuurlijke manier thema's als vrijheid, democratie, pesten en het zondebokverschijnsel.


Pop-up animatie 'GROEI' | 7 november 2019

2e jaars studenten HKU Animation lieten een verrassende animatie zien op de muren van het stadhuis.


Expositie Jim Harris | 3 september t/m 31 oktober

Jim Harris (Londen, 1968) is regelmatig in Utrecht om door hem geliefde plekken van de stad te tekenen. Hij schildert met inkt het Utrechtse verstilde stadsgezicht.


Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur