Stadhuis Expositie Jim Harris

Jim Harris (Londen, 1968) is regelmatig in Utrecht om door hem geliefde plekken van de stad te tekenen. Hij schildert met inkt het Utrechtse verstilde stadsgezicht. Nu te zien in een expositie.

Over Jim Harris

De bomen aan de werf van de Nieuwegracht, de Pieterskerk, het Domplein en het Wilhelminapark. Deze plekken inspireren Harris door hun vorm, kleur en beweging. Op locatie schildert hij met inkt het onderwerp op grote vellen dik papier. Soms 12, 16 of zelfs 18 delen, die samen de compositie van het geheel vormen. Harris zegy:

“Door zo te werken zit er op elk vel een lichte verschuiving in het perspectief, waardoor het geheel meer is dan de som der delen. Een perspectiefwisseling die op het eerste gezicht niet opvalt maar bij nadere beschouwing een overzicht biedt met een panoramisch effect.”

Harris heeft zijn opleiding in Londen en Bristol gehad en woont en werkt sinds 1999 afwisselend in Amsterdam en in Utrecht.

Meer informatie via www.kunstruimtekuub.nl

Tentoonstelling

  • waar: stadhuis, Stadhuisbrug 1
  • Wanneer: 3 september tot en met 31 oktober. Ook te zien tijdens het Uitfeest op 14 en 15 september en tijdens de Culturele Zondag Alles Kids op 20 oktober.
  • kosten: gratis

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur

Uw mening