Expositie 'Ruimte maken!' van architectuurcentrum AORTA

De groei van Utrecht heeft gevolgen voor onze omgeving. Waar vinden we plek om te wonen, werken en te ontspannen in een stad die steeds drukker wordt? De expositie van architectuurcentrum AORTA laat verschillende voorbeelden zien van Utrechtse bouwprojecten die ruimte maken voor mens, dier en planeet.

Architectuurcentrum AORTA: “We moeten creatieve oplossingen zoeken en slimmer omgaan met het kleine stukje aarde waar we wonen. Want hoe combineren we de energietransitie, klimaatadaptatie en de omschakeling naar een meer circulaire bouw, zonder dat dit ten koste gaat van dier en natuur?”.

In de expositie ‘Ruimte maken!’ verkent AORTA aan de hand van verschillende, opvallende bouwprojecten hoe we in Utrecht ruimte maken voor mens, dier en planeet:

“Door bijvoorbeeld te stapelen, te verdichten en functies en groen slim te combineren is al heel veel mogelijk op een beperkte ruimte. We zien groene daken, begroeide gevels, wadi’s en gemeenschappelijke binnentuinen die een habitat zijn voor flora en fauna én een uitkomst zijn voor droogte, hitte of wateroverlast. We zien ook de nieuwste voorbeelden van biobased bouwen, circulair slopen en de opwek van duurzame energie. Kortom, er zijn veel hoopvolle en positieve ontwikkelingen.”

De expositie 'Ruimte maken!' hoort bij de jaarlijkse Dag van de Architectuur in Utrecht. Architectuurcentrum AORTA organiseert deze dag op zaterdag 15 juni.  

  • Kosten: gratis
  • Waar: tijdens de openingstijden van het stadhuis, Stadhuisbrug 1
  • Wanneer: dinsdag 4 juni tot en met donderdag 27 juni

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur