Expositie 'Tekenen met de schaar' van Utrechtse Stadsknippers

Met mes en schaar verbeelden 10 Utrechtse leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst het thema 'Utrecht'. Dit doen ze in de expositie 'Tekenen met de schaar'. Van het klassieke zwart-wit beeld van de stad, tot grote, kleurige wandkleden. En van eenvoudige vormen tot heel erg veel detail.

Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst

De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst vierde vorig jaar haar 40-jarig jubileum. De vereniging bestaat uit een levendige gemeenschap van mensen. Zij voeren de papierknip en -snijkunst samen uit, leren erover en delen het. Zij organiseert tentoonstellingen samen met musea en galerieën en ondersteunt haar papierkunstenaars op allerlei manieren. Zij hebben als doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het papierknippen. Zo blijft dit oude ambacht levend en ontwikkelt het zich.

Papierknippen heeft al meer dan 400 jaar een plek in Nederland. Daarom staat dit ambacht in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

De leden van de Utrechtse Stadsknippers: Miguel Castro, Carin van Dongen, Jet van Dam, Sabeth Elberse, Janneke Goedhart, Maja Houtman, Monique van Ruyven, Pooja Verma, Paula Versnick en Sandra Westgeest.

  • Kosten: gratis
  • Waar: tijdens de openingstijden van het stadhuis, Stadhuisbrug 1
  • Wanneer: dinsdag 2 juli tot en met donderdag 29 augustus

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur