Expositie van fotograaf Marcel Venderbosch

Fotograaf Marcel Venderbosch laat zich graag inspireren door de stad Utrecht. Zijn eerste grote project was het vastleggen van de verbouwing van Utrecht CS. In de tien daaropvolgende jaren volgden meerdere projecten waaruit voor deze expositie een selectie is gemaakt. De expositie “Reuring & Rust in Utrecht, 2014 – 2024” is nu te zien in het stadhuis.

Marcel Venderbosch vertelt: “Een stad als Utrecht is voor een fotograaf een goudmijn. Er is geen moment waarop er niets te beleven valt en er wordt altijd wel ergens gebouwd of iets vernieuwd. In de loop der jaren is de stad dan ook enorm veranderd en uitgebreid. Maar ook zijn er plekken die soms al eeuwen het aanzien van de stad bepalen en vooral moeten blijven zoals ze zijn. Voor deze expositie heb ik een selectie gemaakt uit vijf thema’s rondom deze beide aspecten: veranderen en behouden, rumoer en verstilling: de verbouwing van Utrecht CS, Leidsche Rijn na 20 jaar, Piramides van Utrecht, Rustplaatsten en Stadstaferelen”.

De Utrechtse fotograaf Marcel Venderbosch studeerde Muziekwetenschap in Utrecht en werkte meer dan dertig jaar voor NPO Klassiek (Radio 4). Daarnaast volgde hij in deeltijd de Fotovakschool in Amsterdam.

Voor meer informatie zie www.marcelvenderbosch.myportfolio.com.

  • Kosten: gratis
  • Waar: tijdens de openingstijden van het stadhuis, Stadhuisbrug 1
  • Wanneer: woensdag 3 april tot en met donderdag 25 april 2024

Hulp en contact Stadhuis (culturele activiteiten)

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur