Stadhuis Fringe Concert Festival Oude Muziek

De Fringe is een jaarlijks onderdeel van het Festival Oude Muziek met een dagelijks aanbod van gratis concerten door jonge, bijna afgestudeerde of beginnend professionele musici.

De concerten vinden plaats op historische plekken verspreid over de binnenstad van Utrecht en duren ongeveer 45 minuten. Op maandag 26 augustus om 11.00 uur is er een Fringe concert in de Grote Trouwzaal van het stadhuis.

Het festival Oude Muziek

Onder de noemer Napoli – de vergeten hoofdstad van de muziek- onderzoekt het Festival Oude Muziek van 23 augustus tot en met 1 september de muzikale erfenis van de Italiaanse culturele metropool. Het programma telt ruim 250 concerten, lezingen en andere activiteiten, met een bijzonder accent op (Nederlandse) artiesten van de nieuwe generatie.

Van de zestiende tot de achttiende eeuw was Napels misschien wel het belangrijkste centrum van artistieke vernieuwing in Europa, met conservatoria die het hele continent voorzagen van instrumentalisten, componisten, castraten en andere zangers. Tijdens het festival schittert Napels in al zijn kleuren: van opera en groots opgezette muziek voor koor en orkest tot intieme recitals

De Fringe

De Fringe is een springplank voor jong talent. Een aantal daarvan is speciaal geselecteerd onder de noemer Fabulous Fringe. Het geeft getalenteerde musici de kans zich op enkele van de mooiste concertlocaties in de historische binnenstad van Utrecht te presenteren aan een groot publiek. Alle deelnemende ensembles krijgen een beoordeling van professionals aangeboden.

Toegang

  • Waar: stadhuis in de Grote Trouwzaal
  • Wanneer: maandag 26 augustus om 11.00 uur

Let op: Door een beperkt aantal stoelen alleen toegang met gratis kaarten van het Festival Oude Muziek, die uitgegeven worden bij TivoliVredenburg.

Meer informatie via www.oudemuziek.nl

Hulp en contact Stadhuis

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier

Bezoekadres

Stadhuisbrug 1 (eerder Korte Minrebroederstraat)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur