StadhuisTentoonstelling Inktpot in Stijl

'Inktpot in Stijl' in stadhuis

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. De tentoonstelling ‘Inktpot in Stijl’ in het stadhuis laat zien hoe de Utrechtse tekenaars van De Inktpot zich lieten zich inspireren door de kunstenaars van De Stijl.

Van Mondriaan tot Dutch Design

De Utrechtse tekenaars van Stichting De Inktpot lieten zich inspireren door de kunstenaars van de Nederlandse kunstbeweging De Stijl. Niet voor niets, want in 2017 is het 100 jaar geleden dat het gelijknamige tijdschrift werd opgericht. Om dit jubileum te vieren zijn er in 2017 door het hele land evenementen en tentoonstellingen met als thema ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’. Eén van die tentoonstellingen is ‘Inktpot in Stijl’, die tevens karakteristiek is voor de werkwijze van deze groep tekenaars: een algemeen thema, gekleurd door het Utrechtse perspectief van tekenaars die een speciale binding hebben met onze stad.

Wat is er te zien?

Tekeningen, foto’s, strips, schilderijen en schetsen van Brigida Almeida, Matt Baaij, Niels Bongers, Wilma van den Bosch, Barthel Brussee, Herman Goedendorp, Ronald van der Heide, Albo Helm, Toni Helm, Niels de Hoog, Pascal Oost en Joshua Peeters.

  • Gratis
  • Waar: stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2
  • Wanneer: dinsdag 3 tot en met vrijdag 27 januari. Ook te zien tijdens de Culturele Zondag De Nieuwjaarsduik op 15 januari.
Tekening kat op stoel

Hulp en contact

Bezoekadres
Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Donderdag tot 21.00 uur

E-mail
podiumvandestad@utrecht.nl