Tentoonstelling Buddy to Buddy Utrecht 5 Jaar

Stichting Buddy to Buddy Utrecht bestaat 5 jaar. Zij koppelen nieuwkomers aan Utrechters op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Hierdoor bouwen ze aan een samenleving waar iedereen zich thuis voelt. In deze tentoonstelling zijn foto’s te zien van verschillende buddy’s; samen tijdens hun 1e diner en verderop in hun vriendschap.

Stichting Buddy to Buddy

Stichting Buddy to Buddy Utrecht heeft in het 5-jarige bestaan al meer dan 1200 buddy’s gekoppeld. Hun missie is om het sociale isolement van nieuwkomers te doorbreken en de betrokkenheid van Utrechters bij de integratie van nieuwkomers te vergroten. Hiermee werken ze aan een stad waarin iedereen erbij hoort. Voor beide kanten is het contact een verrijking. Ontdek de ander en vergroot je wereld.

Gedurende 4 maanden trekken buddy’s samen op om elkaar, elkaars cultuur en de stad te leren kennen. Buddy to Buddy organiseert activiteiten en regelt een coach die de buddy’s begeleidt. En na die 4 maanden? Hopelijk (en waarschijnlijk) houden buddy’s contact, net zoals veel van de (oud)buddy's.

De expositie toont foto's van (oud)buddy's tijdens het matchingsdiner, waar de allereerste ontmoeting plaatsvond, naast recente beelden: jaren van vriendschap later.

Wil je ook een buddy worden? Of meer te weten komen over deze stichting? Kijk op buddytobuddy.nl

Toegang tentoonstelling

  • Kosten: gratis
  • Waar: tijdens openingstijden van het stadskantoor (Stadsplateau 1), eerste verdieping
  • Wanneer: vrijdag 5 juli tot en met dinsdag 27 augustus 2024

Hulp en contact Stadskantoor podium van de stad

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

E-mail

podiumvandestad@utrecht.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 8.00 - 18.00 uur
Dinsdag en donderdag: 8.00 - 21.00 uur