Zwembad De Kwakel Activiteiten zwembad De Kwakel

Zwembad De Kwakel biedt sportieve activiteiten aan voor volwassenen. Voor ieder niveau zijn er verschillende aqua-activiteiten. Zo werkt u bijvoorbeeld aan uw conditie of traint u uw spieren.

Bewegen in het water heeft veel voordelen. Bewegen gaat makkelijker en als u springt of valt zult u zich minder snel bezeren. In het water is er weinig kans op blessures. U maakt gebruik van de weerstand van het water om de oefeningen moeilijker of makkelijker te maken. Zo traint u uw spieren op het gewenste niveau en werkt u aan uw conditie.

Voor wie?

De aqua-actviteiten zijn bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar. Bent u op zoek naar een intensieve work-out in het water? Of wilt u juist ontspannen en gewichtloos bewegen? Er is een geschikte aqua-activiteit voor iedereen. Bekijk het aanbod en koop uw kaartje bij de kassa van het zwembad.

Activiteiten

Aqua Bodycare

Aqua Bodycare is speciaal voor mensen met medische klachten. Bijvoorbeeld rug- en hartklachten. Of als u wilt herstellen van een blessure. Aqua Bodycare is een vorm van therapeutisch zwemmen. Onder begeleiding van een deskundig instructeur traint u uw lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. De lessen zijn in ondiep en warm water en alles gaat in uw eigen tempo.

Overleg met uw huisarts of specialist of u zonder problemen mee mag doen. Kunt u een keer niet meedoen? Geef dit door aan de instructeur.

Aqua Challenge

Aqua Challenge is een complete work-out. Alle spiergroepen komen aan bod. U werkt in een hoog tempo aan uw conditie en kracht. De oefeningen wisselen om de minuut. Aqua Challenge is de perfecte intervaltraining.

Aqua Pilates

Aqua Pilates is een rustige les. Het is goed voor de ontwikkeling en het gebruik van alle spieren en spiergroepen. U versterkt uw buik- en rugspieren. En u verbetert uw houding, evenwicht en de controle over uw lichaam.

Bij Aqua Pilates gebruikt u een diepe en gezonde manier van ademhalen. Dat is goed voor uw longinhoud en het stimuleert uw bloedsomloop. We geven de lessen in ondiep en warm water.

Aquarobics

Bij Aquarobics doet u in een flink tempo oefeningen op muziek. Hierbij gebruiken we bijvoorbeeld flexibeams en gewichten. Deze lessen versterken de spieren en verbeteren het uithoudingsvermogen. Het is de ideale work-out als u aan uw figuur wilt werken. We geven de lessen in ondiep water.

Warmwaterzwemmen

Hebt u last van stijve spieren of werkt uw rug niet goed mee? Of vindt u het gewoon lekker om in warmer water te zwemmen? Dan is warmwaterzwemmen iets voor u. Speciaal voor warmwaterzwemmen wordt het water opgewarmd. Hierdoor kunt u soepeler bewegen. De doorbloeding gaat bij warmwater beter. Warmwaterzwemmen is op vaste tijden. Er is geen extra begeleiding. U betaalt daarom het normale tarief.

Kijk op het rooster (pdf, 515 kB) onder 'Gezondheid' wanneer het bad in De Kwakel warmer is.

Doelgroepactiviteiten

Gezinszwemmen

Speciaal voor ouders met kleine kinderen. Het gezinszwemmen geeft de gelegenheid om samen met je kinderen in het water te spelen en te genieten van alle voorzieningen en spelmaterialen. Gezinszwemmen is voor kinderen tot en met 15 jaar onder begeleiding van minimaal 1 ouder/verzorger, en voor iedereen die ouder is dan 24 jaar.

Bekijk het rooster voor tijden van gezinszwemmen

Recreatief zwemmen

Recreatief zwemmen is voor iedereen, jong en oud. Lekker samen spelen en bewegen in het water.

Bekijk het rooster voor tijden van recreatief zwemmen

Baby- en peuterzwemmen

Tijdens het baby- en peuterzwemmen bent u van harte welkom met uw kindje van 0 tot 5 jaar. Uw kind raakt hier vertrouwd met water en bereidt zich voor op het 'echt leren zwemmen'. Lees meer over baby- en peuterzwemmen.

Zeemeerminzwemmen

Wil jij ook zo graag leren zwemmen als Ariel of Poseidon, je zo vrij voelen als een vis in het water en kunstjes kunnen doen met een mooie zeemeerminstaarten? En dan na afloop een mooi zeemeermindiploma krijgen zodat je voor altijd je een echte zeemeermin, zeemeerman kan noemen? Kom dan naar het zwembad en schrijf je in. De zeemeermincursus duurt 2 uur en kost € 40,-. De cursus is op zaterdagen tussen 13.30 - 17.00 uur.

Deze activiteit kan ook op zaterdag tijdens een kinderfeestje! (exacte tijden volgen bij voldoende inschrijvingen). Neem hiervoor contact op met de receptie van zwembad De Kwakel.

Koffiezwemmen

Koffiezwemmen is gezellig zwemmen met 50-plussers. Tijdens de les traint u uw lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht. U kiest uw eigen tempo en krijgt advies van een ervaren instructeur.

We geven de lessen in ondiep en warm water. Als afsluiting van de les nemen we gezamenlijk gezellig een kopje koffie of thee.

Seniorenzwemmen 50+

Bij het seniorenzwemmen doet u in een groep allerlei oefeningen. In het water kunt u licht en soepel bewegen. Onder begeleiding van een instructeur werkt u in uw eigen tempo aan uw lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht.

Twijfelt u over uw gezondheid? Vraag dan eerst aan uw huisarts of u zonder problemen mee kunt doen.

Zwangerschapszwemmen

Bewegen in het water is ontspannend en rustgevend als u zwanger bent. Dat komt omdat u in het water bijna gewichtloos bent. Tijdens de les doet u vooral ontspanningsoefeningen. Maar u kunt ook rustig enkele banen zwemmen als u dat wilt. We geven de lessen in ondiep en warm water.

Zwangerschapszwemmen is vooral bedoeld voor de gezondheid van moeder en kind. Het is geen vervanging voor de zwangerschapsgymnastiek.  

Zwemmen met een beperking

Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er wekelijks 2 momenten om vrij te zwemmen. Hebt u geen hulp nodig om te kunnen bewegen in en rondom het zwembad? Dan kunt u zelfstandig komen zwemmen. Hebt u begeleiding nodig in het zwembad dan kunt u komen zwemmen tijdens 'Zwemmen voor mensen met een beperking met een begeleider'.

Zelfstandig zwemmen

Bij zwembad De Kwakel is er voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte vrij zwemmen. De zwemmer is volledig veilig en zelfstandig in het water. De zwemmer oefent alleen in het water (zonder begeleiding). Indien nodig biedt een begeleider hulp bij in- en uit het water komen en bij aan- en uitkleden.

Zwemmen met een begeleider

  • Bij zwembad De Kwakel is er voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte vrij zwemmen. Samen met een begeleider kan men veilig zwemmen. Tijdens dit moment is het verplicht om met begeleiding te zwemmen. Indien nodig biedt een begeleider hulp bij in- en uit het water komen en bij aan- en uitkleden.
  • Tijdens de activiteit geven we geen instructie.
  • Begeleider betaalt geen entree.

Bekijk het activiteitenrooster van Zwembad De Kwakel

Overige activiteiten

Rooster

Bekijk de lestijden van de aqua-activiteiten.

Kosten

Bekijk de prijzen van De Kwakel.

Hulp en contact Zwembad De Kwakel

Telefoon

030 - 286 27 00

E-mail

dekwakel@utrecht.nl

Bezoekadres

Paranadreef 10, Utrecht

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

Uw mening