Zwembad Den Hommel Activiteiten zwembad Den Hommel

Zwembad Den Hommel verzorgt sportieve activiteiten voor volwassenen. Wilt u uw conditie verbeteren of werken aan uw spierkracht? Of juist lekker ontspannen in het water? In zwembad Den Hommel is voor iedereen een passende aqua-activiteit.

Bewegen in het water heeft veel voordelen. Bewegen gaat makkelijker en als u springt of valt zult u zich minder snel bezeren. In het water is er weinig kans op blessures. U maakt gebruik van de weerstand van het water om de oefeningen moeilijker of makkelijker te maken. Zo traint u uw spieren op het gewenste niveau en werkt u aan uw conditie.

Voor wie?

De aqua-actviteiten zijn bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar. Bent u op zoek naar een intensieve work-out in het water? Of wilt u juist ontspannen en gewichtloos bewegen? Er is een geschikte aqua-activiteit voor iedereen. Bekijk het aanbod en koop uw kaartje bij de kassa van het zwembad.

Activiteiten

Aqua Bodycare

Aqua Bodycare is speciaal voor mensen met medische klachten. Bijvoorbeeld rug- en hartklachten. Of als u wilt herstellen van een blessure. Aqua Bodycare is een vorm van therapeutisch zwemmen. Onder begeleiding van een deskundig instructeur traint u uw lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. De lessen zijn in ondiep en warm water en alles gaat in uw eigen tempo.

De minimumleeftijd voor Aqua Bodycare is 21 jaar. Overleg met uw huisarts of specialist of u zonder problemen mee mag doen. Kunt u een keer niet meedoen? Geef dit door aan de instructeur.

Aqua piloxing

Aqua piloxing is een mix van Pilates, boxen en dansen. U werkt in een energieke training aan spieropbouw en kracht. In het water komt daar nog extra weerstand bij. U stimuleert zo de vetverbranding én traint uw uithoudingsvermogen.

Aquarobics

Bij Aquarobics doet u in een flink tempo oefeningen op muziek. Hierbij gebruiken we bijvoorbeeld flexibeams en gewichten. Deze lessen versterken de spieren en verbeteren het uithoudingsvermogen. Het is de ideale work-out als u aan uw figuur wilt werken. We geven de lessen in ondiep water.

Aqua Tae-bo

Bij Aqua Tae-bo doet u vechtsportoefeningen in het water. U doet kicks met uw benen, stoten met uw armen, ritmische oefeningen en spieroefeningen. U bouwt zo conditie en kracht op. De weerstand van het water maakt het een pittige training. Met Aqua Tae-bo verbetert u uw figuur.

Hebt u nog niet eerder een aquales gehad? Dan raden wij u aan om te beginnen met Aquarobics.

Warmwaterzwemmen

Hebt u last van stijve spieren of werkt uw rug niet goed mee? Of vindt u het gewoon lekker om in warmer water te zwemmen? Dan is warmwaterzwemmen iets voor u. Speciaal voor warmwaterzwemmen wordt het water opgewarmd. Hierdoor kunt u soepeler bewegen. De doorbloeding gaat bij warmwater beter. Warmwaterzwemmen is op vaste tijden. Er is geen extra begeleiding. U betaalt daarom het normale tarief.

Conditiezwemmen

Bij conditiezwemmen verbetert u uw conditie en uithoudingsvermogen door baantjes te trekken. Tijdens de lessen oefent u verschillende zwemslagen zoals de borst- en rugcrawl, schoolslag en rugslag. Om de oefeningen zwaarder te maken, gebruiken we verschillende materialen, bijvoorbeeld een zwemplank.

Doelgroepactiviteiten

Gezinszwemmen

Speciaal voor ouders met kleine kinderen. U kunt samen met uw kinderen in het water spelen en genieten van alle voorzieningen en spelmaterialen. Gezinszwemmen is voor kinderen tot en met 15 jaar onder begeleiding van minimaal 1 ouder/verzorger. En voor iedereen die ouder is dan 24 jaar.

Bekijk het rooster voor tijden van gezinszwemmen

Recreatief zwemmen

Waterpret is voor iedereen: voor jong en oud. Spelen in het water of rustig een baantje trekken. Er is voor ieder wat wils.

Bekijk het rooster voor tijden van recreatief zwemmen

Baby- en peuterzwemmen

Tijdens het baby- en peuterzwemmen bent u van harte welkom met uw kindje van 0 tot 5 jaar. Uw kind raakt hier vertrouwd met water en bereidt zich voor op het 'echt leren zwemmen'. Lees meer over baby- en peuterzwemmen.

Senioreninstuif

Kom gezellig zwemmen met 50-plussers. Tijdens de les traint u uw lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht. U kiest uw eigen tempo en krijgt advies van een ervaren instructeur. Daarnaast kunt u heerlijk vrij zwemmen. We geven de lessen in ondiep en warm water.

Seniorenzwemmen 50+

Bij het seniorenzwemmen doet u in een groep verschillende oefeningen. In het water kunt u licht en soepel bewegen. Onder begeleiding van een instructeur werkt u in uw eigen tempo aan uw lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht.

Twijfelt u over uw gezondheid? Vraag dan eerst aan uw huisarts of u zonder problemen mee kunt doen.

Zwangerschapszwemmen

Bewegen in het water is ontspannend en rustgevend als u zwanger bent. Dat komt omdat u in het water bijna gewichtloos bent. Tijdens de les doet u vooral ontspanningsoefeningen. Maar u kunt ook rustig enkele banen zwemmen als u dat wilt. We geven de lessen in ondiep en warm water.

Zwangerschapszwemmen is vooral bedoeld voor de gezondheid van moeder en kind. Het is geen vervanging voor de zwangerschapsgymnastiek.

Zwemmen met een beperking

Voor mensen met een beperking is er wekelijks vrijzwemmen op de donderdagavond. Wij bieden op deze avond ook zwemles voor kinderen met een beperking. De laatste donderdag van de maand is er 'Bijzonder zwemplezier'. Dit is een thema-avond met muziek, ledverlichting en spelactiviteiten. Kom en doe gezellig mee. En u mag natuurlijk ook iemand meenemen.
Voor meer informatie neem contact op met voorbewegen.nl.

Rooster

Bekijk de lestijden van de aqua-activiteiten.

Kosten

Bekijk de prijzen van Den Hommel.

Hulp en contact Zwembad Den Hommel

Telefoon

030 - 286 24 00

E-mail

denhommel@utrecht.nl

Bezoekadres

Kennedylaan 5, Utrecht

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht