Zwembad Fletiomare Activiteiten zwembad Fletiomare

Zwembad Fletiomare biedt sportieve aqua-activiteiten aan voor volwassenen. U kunt  bijvoorbeeld werken aan uw conditie of uw spierkracht. Een deskundige instructeur begeleidt de lessen en activiteiten.

Bewegen in het water heeft veel voordelen. Bewegen gaat makkelijker en als u springt of valt zult u zich minder snel bezeren. In het water is er weinig kans op blessures. U maakt gebruik van de weerstand van het water om de oefeningen moeilijker of makkelijker te maken. Zo traint u uw spieren op het gewenste niveau en werkt u aan uw conditie.

Voor wie?

De aqua-actviteiten zijn bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar. Bent u op zoek naar een intensieve work-out in het water? Of wilt u juist ontspannen en gewichtloos bewegen? Er is een geschikte aqua-activiteit voor iedereen. Bekijk het aanbod en koop uw kaartje bij de kassa van het zwembad.

Aqua-activiteiten

Aquajoggen

Bij Aquajoggen doet u loop- en spieroefeningen in het water. U gebruikt hierbij een ‘wetbelt’: een schuimrubberen band waarmee u blijft drijven. U doet verschillende oefeningen met halters, ballen, gewichtjes, flexibeams en flexibanden. Met Aquajoggen traint u uw conditie, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatievermogen.

Aquarobics

Bij Aquarobics doet u in een flink tempo oefeningen op muziek. Hierbij gebruiken we bijvoorbeeld flexibeams en gewichten. Deze lessen versterken de spieren en verbeteren het uithoudingsvermogen. Het is de ideale work-out als u aan uw figuur wilt werken. We geven de lessen in ondiep water.

Doelgroepactiviteiten

Baby- en peuterzwemmen

Tijdens het baby- en peuterzwemmen bent u van harte welkom met uw kindje van 0 tot 5 jaar. Uw kind raakt hier vertrouwd met water en bereidt zich voor op het 'echt leren zwemmen'. Lees meer over baby- en peuterzwemmen.

Seniorenzwemmen 50+

Bij het seniorenzwemmen doet u in een groep allerlei oefeningen. In het water kunt u licht en soepel bewegen. Onder begeleiding van een instructeur werkt u in uw eigen tempo aan uw lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht.

Twijfelt u over uw gezondheid? Vraag dan eerst aan uw huisarts of u zonder problemen mee kunt doen.

Zwangerschapszwemmen

Bewegen in het water is ontspannend en rustgevend als u zwanger bent. Dat komt omdat u in het water bijna gewichtloos bent. Tijdens de les doet u vooral ontspanningsoefeningen. Maar u kunt ook rustig enkele banen zwemmen als u dat wilt. We geven de lessen in ondiep en warm water.

Zwangerschapszwemmen is vooral bedoeld voor de gezondheid van moeder en kind. Het is geen vervanging voor de zwangerschapsgymnastiek.  

Hulp en contact zwembad Fletiomare

Telefoon

030 - 286 23 00

E-mail

fletiomare@utrecht.nl

Bezoekadres

Burgemeester Middelweerdplaats 1, De Meern

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht