Wijken Boodschap wethouder Anke Klein tijdens maatregelen tegen coronavirus

Bewoners van de Binnenstad,

Allereerst hoop ik dat u het goed maakt. Het zijn rare tijden, waarin veel van u wordt gevraagd. Op alle fronten hebben de maatregelen tegen het corona virus impact op ons dagelijks leven. Van iedereen vraagt het aanpassingsvermogen en creativiteit. Ik heb grote bewondering voor de mate waarin Utrecht, en ook onze wijk de Binnenstad, rekening met elkaar houdt. Al is het wel een vreemde gewaarwording om de altijd bruisende binnenstad nu zo leeg te zien.

Het belangrijkste is nu dat we aan onze gezondheid denken. Gelukkig zien we in de straten en parken dat het merendeel thuis blijft. Dat als we naar buiten gaan, ook de maatregelen in acht worden genomen. Zelf werk ik op dit moment ook thuis, maar soms even hardlopen en een frisse neus halen doet goed.

De effecten zullen voor veel winkeliers, horeca, evenementen en cultuur ingrijpend zijn. Als gemeente zijn we coulant voor mensen, bedrijven en (culturele) instellingen die financieel in zwaar weer komen. Ook u kunt helpen door lokale ondernemers te steunen door gebruik te maken van hun acties. Ieder doet zijn/haar best om zo goed mogelijk invulling te geven aan deze periode. Maar als u zelf ernstig ziek bent (geweest) of een naaste hebt verloren, is dat verschrikkelijk moeilijk. Ik leef met u mee en wens u ontzettend veel sterkte.

We zien in de Binnenstad mooie initiatieven ontstaan om onze naasten en (horeca-)ondernemers een hart onder de riem te steken. We leven met elkaar mee. Wist u dat de stadsbeiaardier op zaterdag 25 april verzoeknummers van buurtbewoners speelt? Een mooie handreiking nu omwonenden vaker thuis zijn, terwijl de werkzaamheden aan de Domkerk en Domtoren toch moeten doorgaan. Op veel ramen hangt de ‘Utrecht zorg goed voor elkaar’-poster en menig beertje staat klaar voor de berenjacht voor de kinderen. Het is hartverwarmend om te zien hoe buurtbewoners elkaar steunen.

Hebt u de komende tijd hulp nodig? Of wilt u een handje helpen? Kijk op utrecht.nl/corona welke initiatieven er zijn en meld u aan. Want we staan er niet alleen voor.

We zijn er nog niet, maar het lijkt er op dat we met de genomen maatregelen de goede weg zijn ingeslagen. Tegen u zou ik willen zeggen: houd vol en pas goed op elkaar. Samen moeten we zorgen dat we door deze moeilijke tijd heen komen.

Hulp en contact Wijkbureau Binnenstad

Postadres

Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

Aangepaste dienstverlening door coronavirus

Bekijk wat er is aangepast

Uw mening