Wijken Ontmoetingsplek Dominee Abernathylaan

In de Dominee Abernathylaan komt een ontmoetingsplek voor jongeren.

Hoe gaat het eruitzien?

De plek krijgt een aantal betonnen banken, verspreid in het gras. Langs de banken loopt een half verhard pad. In het midden van de helling komt een overkapping met een groen dak, met hieronder enkele betonnen banken als tribune. Er komen nieuwe bomen en langs het fietspad extra groen.

Bekijk het ontwerp:

Aanpassingen ontwerp na reacties

Vanwege de locatie van deze plek waren er enkele vragen. De locatie is naast een bedrijf met medewerkers in wisselende diensten (’s nachts en in het weekend) en de plek kijkt uit op de portiersloge van het bedrijf. Het eerste schetsontwerp voor de jongerenplek is naar aanleiding van deze reactie aangepast. Er wordt extra groen aangeplant langs het fietspad en er is een dichte zijde aangebracht in de overkapping. Omdat het fietspad onderdeel is van een belangrijke hoofd fietsroute tussen Utrecht en Woerden, zal de bocht richting de Groenewoudsedijk/Rijksstraatweg vloeiender gemaakt worden om de doorstroming zo optimaal mogelijk te maken voor fietsers.

Lees een uitgebreide samenvatting van de reacties en antwoorden voor deze locatie (pdf, 120 kB)

Wanneer?

De aangevraagde omgevingsvergunning is verleend. Het terrein is ingericht en de overdekte ontmoetingsplek is geplaatst. Een pad naar de ontmoetingsplek volgt nog.

Waar?

De Dominee Abernathylaan is een fietspad dat vanaf de Meernbrug richting de Groenewoudsedijk loopt. In de hoek van het fietspad met de Groenewoudsedijk komt de ontmoetingsplek. Ook medewerkers van Nedal kunnen deze plek gebruiken tijdens de lunch.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur