Wijken Sport- en ontmoetingsplek Wilhelminalaan

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maakten we een sport- en ontmoetingsplek aan de Wilhelminalaan.

Hoe ziet het eruit?

We hebben de zitplek aan de Wilhelminalaan uitgebreid tot sport- en ontmoetingsplek. Naast de 2 bankjes die er al stonden, maakten we een ontmoetingsplek met overkapping. Het parkeerterrein hebben we opnieuw ingericht. Ook is er een basketbalpleintje gemaakt.

Ontwerptekening

Bekijk het definitieve ontwerp hieronder.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Het schetsontwerp presenteerden we in februari 2020 aan omwonenden. Bewoners hadden vooral kritiek op het voorlopige ontwerp van de jongerenplek en de handhaving. Naar aanleiding hiervan hebben we het ontwerp beperkt wat aangepast. Zo is 1 zijde van de zitplek dichtgemaakt om er een beschutte plek van te maken en bij de locatie plaatsen we een bord met de regels.

Lees een uitgebreide samenvatting van de reacties en antwoorden voor deze locatie (pdf, 121 kB)

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Waar?

De sport- en ontmoetingsplek ligt op de parkeerplaats aan de Wilhelminalaan, naast het spoorviaduct.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag