Wijken Sport- en ontmoetingsplek Hampoort

Op het recreatieterrein Hampoort komt een sport- en ontmoetingsplek voor jongeren.

Hoe gaat het eruitzien?

Op de ontwerptekening zie je een sportplek met een veld en doeltjes. Naast het veld komt een tribune tegen de bestaande heuvel. De tribune is gedeeltelijk overkapt en kijkt uit op het trapveld met grote goals. Er loopt een halfverhard pad naar de tribune langs het veld. Er komen een paar nieuwe bomen en hagen bij.

Bekijk het definitieve ontwerp (klik op de afbeelding voor een grotere versie):

Aanpassingen ontwerp na reacties

Het schetsontwerp kreeg op enkele onderdelen wat kritiek. Dit kwam omdat niet voor iedereen duidelijk was dat de plek bedoeld en ingericht is voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Het schetsontwerp is aangepast met het toevoegen van enkele bomen en hagen. Hierdoor ontstaan schaduwplekken, meer beschutting tegen weer en wind en meer biodiversiteit.

Bekijk een uitgebreide samenvatting van de reacties en antwoorden voor deze locatie (pdf, 139 kB)

Wanneer?

Het ontwerp is verder uitgewerkt en er is een omgevingsvergunning aangevraagd en verleend. De vergunning is tijdelijk voor maximaal 10 jaar. Bekijk de bekendmaking van de omgevingsvergunning. Vanaf 14 juni 2021 leggen we de plek aan. We verwachten dat de nieuwe sport- en ontmoetingsplek begin juli 2021 klaar is.

Waar?

De plek komt tussen de Verlengde Parkweg, de spoorlijn, de buurt Odenvelt en het fietspad tussen Verlengde Parkweg en de Broederschapslaan.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Lees hoe we bewoners betrekken

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur