Wijken Sport- en ontmoetingsplek Hampoort

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom hebben we op het recreatieterrein Hampoort een sport- en ontmoetingsplek voor jongeren gemaakt.

Hoe ziet het eruit?

We maakten een sportplek met een veld en doeltjes. En naast het veld een tribune tegen de heuvel. De tribune is gedeeltelijk overkapt en kijkt uit op het trapveld met grote goals. Er loopt een halfverhard pad naar de tribune langs het veld. Er komen nog een paar nieuwe bomen en hagen bij.

Ontwerptekening

Bekijk het definitieve ontwerp hieronder.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Het schetsontwerp presenteerden we in februari 2020 aan omwonenden. Op enkele onderdelen kregen we wat kritiek. Dit kwam omdat niet voor iedereen duidelijk was dat de plek bedoeld en ingericht zou worden voor jongeren van 12 tot 18 jaar. We pasten het schetsontwerp aan en voegden enkele bomen en hagen toe. Hierdoor zijn er meer schaduwplekken, meer beschutting tegen weer en wind en meer biodiversiteit ontstaan.

Bekijk een samenvatting van de reacties en antwoorden voor deze locatie (pdf, 139 kB)

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Waar?

De plek ligt tussen de Verlengde Parkweg, de spoorlijn, de buurt Odenvelt en het fietspad tussen Verlengde Parkweg en de Broederschapslaan.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag