Wijken Ontmoetingsplek Veldhuizerpark

In het Veldhuizerpark komt een ontmoetingsplek voor jongeren.

Hoe gaat het eruitzien?

Er komt een vlonder met een overkapping met 1 dichte zijde en 2 half dichte zijdes aan de zuidoever van de plas. We plaatsen daar ook enkele betonnen zitjes en een afvalbak. Tussen vlonder en voetpad komen fietsnietjes (fietsenhekken). Vanaf de nieuwe ontmoetingsplek is er mooi uitzicht op het water en de brug over de plas.

Bekijk het definitieve ontwerp (klik op de afbeelding voor een grotere versie):

Aanpassingen ontwerp na reacties

Er was kritiek op de locatie, omdat deze afgelegen en slecht bereikbaar is. Omwonenden zien liever geen jongerenplek in het park. Omdat deze plek wat verder weg is van woningen en beschut komt te liggen, is het juist aantrekkelijk voor jongeren. Hierdoor zal hij waarschijnlijk ook niet veel overlast geven voor de omgeving.

Het eerste schetsontwerp voor de jongerenplek is naar aanleiding van de reacties tijdens de informatieavond en de ingeleverde reactieformulieren iets aangepast. Het toegangspad is verbreed, de afvalbak is verplaatst, een betonpoef is verwijderd en er is een dichte zijde aangebracht in de overkapping.

Lees een uitgebreide samenvatting van de reacties en antwoorden voor deze locatie (pdf, 133 kB)

Wanneer?

Het ontwerp is verder uitgewerkt en er is een omgevingsvergunning aangevraagd en verleend. De vergunning is tijdelijk voor maximaal 10 jaar. Bekijk de bekendmaking van de omgevingsvergunning.

De werkzaamheden starten 28 juni 2021 en duren een paar weken.

Waar?

In de zuid-westhoek van het Veldhuizerpark, tussen het voetpad en de zuidelijke oever van de plas, ligt een kleine landtong. Op de kop daarvan komt deze plek.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Lees hoe we bewoners betrekken

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur