Wijken Ontmoetingsplek Veldhuizerpark

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom hebben we in het Veldhuizerpark een ontmoetingsplek voor jongeren geplaatst.

Hoe ziet het eruit?

We plaatsten een vlonder met een overkapping. 1 zijde is dicht en 2 zijdes zijn half dicht. Ook hebben we enkele betonnen zitjes, een afvalbak en fietsnietjes geplaatst. Vanaf de nieuwe ontmoetingsplek is er mooi uitzicht op het water en de brug over de plas.

Ontwerptekening

Bekijk het definitieve ontwerp hieronder.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Het schetsontwerp presenteerden we in februari 2020 aan omwonenden. Er was kritiek op de locatie, omdat deze afgelegen en slecht bereikbaar is. Omwonenden zien liever geen jongerenplek in het park. Omdat deze plek wat verder weg is van woningen en beschut komt te liggen, is het juist aantrekkelijk voor jongeren. Hierdoor zal hij waarschijnlijk ook niet veel overlast geven voor de omgeving.

Het eerste schetsontwerp voor de jongerenplek is naar aanleiding van de reacties tijdens de informatieavond en de ingeleverde reactieformulieren iets aangepast. Het toegangspad is verbreed, de afvalbak is verplaatst, een betonpoef is verwijderd en er is een dichte zijde aangebracht in de overkapping.

Lees een uitgebreide samenvatting van de reacties en antwoorden voor deze locatie (pdf, 133 kB)

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Waar?

In de zuidwesthoek van het Veldhuizerpark, tussen het voetpad en de zuidelijke oever van de plas, ligt een kleine landtong.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag